Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hennessey už nabízí úpravu pro novou Corvette. Z V8 dostane více než 1200 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Společnost Hennessey Performance Engineering má velké plány s novým Chevroletem Corvette. Známý úpravce už dokonce nabízí balíček modifikací, který z motoru dostane více než 1200 koní.

Jeho základem je vidlicový osmiválec, který dostane dvě turbodmychadla a řadu dalších úprav - například kované hliníkové písty a kované ocelové ojnice. Kvůli masivnímu výkonu a točivému momentu, jehož hodnotu zatím firma neprozradila, ale bude jistě obrovský, musela být upravena i dvouspojková převodovka.

Hennessey nabídne také kit s aerodynamickými doplňky z uhlíkových vláken (určitě jste si všimli hlavně velkého křídla), výkonné brzdy Brembo, nastavitelné tlumiče, lehčí kola a podobně.

Komu 1200 koní připadá až moc, nebo prostě nechce motor přeplňovaný turbodmychadly, pro toho americká firma chystá ještě balíček s kompresorem.

Ten osmiválci pomůže k výkonu okolo 700 koní. Hennessey však nabídne třeba také úpravu výfukového systému, která má přinést nejen lehké zvýšení standardního výkonu, ale i zajímavější zvuk.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme