Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Henrik Fisker představí nový supersport Force 1

Michal Fokt
Diskuze (0)
Známý dánský designér a neúspěšný průmyslník to zkouší zase. Chystá do Detroitu nový supersport s velkým atmosférickým motorem.

Henrik Fisker je podepsaný mimo jiné i pod takovými automobilovými skvosty, jako je Aston Martin DB9 a V8 Vantage nebo BMW Z8, ale v poslední době se mu moc nedaří. Produkt jeho vlastní automobilky Fisker Karma zase taková bomba nebyl, firma zbankrotovala a když se zase vrátil k tomu, co mu šlo, tedy designu Astonu, setkal se s poměrně nepřátelskou reakcí britské značky.

Fisker ale neztrácí nadšení a momentálně připravuje, údajně ve spolupráci se slavným americkým závodníkem, nový supersport. Bude se jmenovat Force 1 a máme se těšit na vůz s motorem vpředu, pohonem zadních jedenadvacetipalcových kol, karbonovou karoserií a adaptivním podvozkem. Pod vydatně odvětranou kapotou má pracovat prý "jeden z nejvýkonnějších atmosférických motorů na světě". Že by Henrik sáhl po technice Astonu, konkrétně po jeho sedmilitrovém V12, jenž má v modelu Vulcan přes 800 koní?

To zjistíme už brzy, premiéru má mít Force 1 v lednu na detroitském autosalonu, zatím se musíme spokojit s tvrzením, že vůz má kombinovat schopnosti okruhového auta s s komfortem luxusního vozu. Sporťák, jehož cena má začínat lehce pod hranicí 300 tisíc dolarů(?) by se měl vyrábět od dubna 2016 v Michiganu a plánuje se padesátikusová série.

Michal Fokt
Diskuze (0)