Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hledá se: Nový okruhový šampion! Vyhrajte účast v Octavia Cupu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Nová talentová soutěž hledající nadějné závodníky je určena pro naděje ve věku 15 až 27 let. Vítěz si zazávodí s okruhovou octavií.

Motoristický sport je pro mladé sice atraktivní disciplína, avšak také finančně velice nákladná. Proto se Automotoklub Most za podpory Autoklubu ČR rozhodl dát šanci mladým talentům. Ti tak mají za slušnou cenu šanci se stát účastníkem okruhového šampionátu Octavia Cup.

Pro účastníky je připravena čtyřkolová soutěž, v rámci níž budou závodit na uzavřené trati v Mostě. První dvě kola budou hodnocena na základě dosažených časů, v třetím kole budou obodovány čtyři různé disciplíny. V posledním, čtvrtém kole pak bude posuzována jízda v závodním speciálu Škoda Octavia III RS Cup.

Účastníci se přitom prvních kol mohou zúčastnit se svými automobily. Ty budou rozděleny do čtyř kategorií podle poměru výkonu a hmotnosti, což zaručí vzájemnou konkurenceschopnost. Auta musí být sériová, odborný dohled bude mimo jiné posuzovat, zda má skutečně platnou technickou kontrolu a registrační značku, zda obouvá sériové pneumatiky a jakým způsobem je případně upraveno. Kdo by pak vlastní auto neměl (nebo jej nechtěl nasadit), může usednout za volant „vozu na divokou kartu,“ alias Renaultu Clio RS.

První kolo soutěže už 7. července odstartovalo, na zájemce ale čeká ještě několik termínů, které jsou vypsány na stránkách soutěže. Ten poslední se bude konat 6. září. Startovné činí pouhých 100 korun, což je v oblasti motorsportu opravdu skvělá částka. Zvlášť s ohledem na to, že stačí na 30 minut jízdy, během níž účastníci mohou trénovat. Pokud však pod tento článek na facebookovém profilu Auto.cz napíšete své jméno, máte účast zcela zdarma! Samotná hodnocená jízda se bude měřit v tříkolovém cyklu – první kolo bude zahřívací, druhé ostré, měřené, zatímco poslední třetí bude určeno pro návrat do boxů. Každý účastník se však bude moci pokusit zajet lepší čas, kolikrát bude chtít. I proto bude k dispozici kouč sportovní jízdy, který soutěžícím bude radit, jak zrychlit.

Do druhého kola konaného na přelomu září a října postoupí už jen 100 nejlepších, kteří za deset minut jízdy budou muset zaplatit stále vynikajících 400 korun. Poslední dvě kola se pak odehrají 17. března 2017, přičemž do nich postoupí 40, respektive 10 nejrychlejších pilotů.

Do talentové soutěže se mohou přihlásit kluci, holky, mladí pánové nebo slečny ve věku 15 až 27 let, podmínkou je česká národnost. Vítěz dostane možnost zúčastnit se závodního podniku v rámci příští sezony Octavia Cupu. Cenou za druhé až desáté místo je okruhová škola, všech čtyřicet nejlepších se pak bude moci zúčastnit sportovního kempu se závodníkem Petrem Fulínem.

Soutěž má dva cíle. Tím prvním šanci je dát šanci mladým talentům vyzkoušet si pocit závodního pilota a naučit ho, jak se na dráze chovat bezpečně a v rámci fair play. Vedle toho chce soutěž obecně zapůsobit na mladé řidiče tak, aby zlepšili své schopnosti za volantem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)