Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Holding Porsche SE, který je hlavním akcionářem VW, prudce zvýšil zisk

Diskuze (2)

Holdingová společnost Porsche SE, která je hlavním akcionářem německého automobilového koncernu Volkswagen, zvýšila v prvních třech čtvrtletích letošního roku čistý zisk na 3,3 miliardy eur (zhruba 83 miliard Kč) ze 437 milionů eur ve stejném loňském období.

Oznámila to firma, která těžila z dobrých hospodářských výsledků Volkswagenu. Společnost Porsche SE ovládají rodiny Porscheů a Piëchů. Podíl firmy na hlasovacích právech v koncernu Volkswagenu činí přes 53 procent, napsala agentura DPA.

"Výsledek po zdanění byl výrazně ovlivněn ziskem z investice ve Volkswagenu," uvedl holding Porsche SE ve své výsledkové zprávě. Potvrdil, že v celém letošním roce počítá s čistým ziskem v rozmezí od 3,4 do 4,9 miliardy eur.

Volkswagen koncem října oznámil, že v prvních třech čtvrtletích letošního roku zvýšil provozní zisk na téměř 14 miliard eur z pouhých 1,7 miliardy ve stejném loňském období, kdy výsledky podniku zasáhla pandemie covidu-19.

Holding Porsche SE není totožný s výrobcem sportovních vozů Porsche AG, který je jednou z divizí Volkswagenu. Součástí Volkswagenu je rovněž česká Škoda Auto.

Diskuze (2)

Doporučujeme

11. 11. 2021 11:26
Re: No vida
Kde je Barik a Win?
Asi placou v jine diskuzi.
10. 11. 2021 23:56
No vida
A že je automobilový priemysel v kríze alebo slepej uličke a čosi kdesi...
Iba nás ťahajú za nos, pupky im rastú stále.