Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord Tourer – kombík pro náročné

Tomáš Zajíček
Diskuze (3)
Na náročnější část trhu je zaměřen nový kombík Honda Accord Tourer, který bude už letos uveden na japonský trh a do Čech se dostane v první polovině příštího roku...

Na náročnější část trhu je zaměřen nový kombík Honda Accord Tourer, který bude už letos uveden na japonský trh a do Čech se dostane v první polovině příštího roku. U každého kombíku je kladen důraz především na praktičnost, kterou Honda u svého nejnovějšího modelu dokládá nejen objemným zavazadlovým prostorem, ale i několika konstrukčními novinkami pro komfortní a pohodlné ovládání.

Základní zavazadlový prostor má objem 576 litrů. Po sklopení dělených zadních sedadel se zvětší na 921 litrů. Jejich sklopení zajišťuje současně překlopení opěrky hlavy dopředu a zdvihnutí spodní části sedadla do vodorovné polohy v jediném kroku(!) Vznikne tak zcela rovná podlaha. Pro nakládání jsou praktické široké zadní dveře a podpodlažní úložný prostor, zakrytý uzamykatelným krytem.

Konstrukční novinkou jsou dále elektromotorem poháněné zadní dveře. Otevírají a zavírají se v několika vteřinách. Jejich ovládání je možné ze spínače na jejich spodní hraně nebo přímo z dálkového ovládání.

Vůz je určen pro náročnější klientelu, pro kterou je k dispozici rozsáhlá výbava interiéru včetně dvouzónového řízení klimatizace, předních, bočních a hlavových airbagů a přídavného satelitního navigačního systému DVD s dotykovou obrazovkou.

O pohon se starají, stejně jako v sourozeneckém sedanu představeném na autosalonu v Paříži, motory 2.0 o výkonu 155 koní (114 kW) nebo 2.4 a výkonu 190 koní (140 kW). K dispozici jsou tři převodovky – pěti a šestirychlostní manuální nebo pětirychlostní automatická typu Sequential Sports Shift. Nabízené motory využívají technologii DOHC i-VTEC, poskytující vysoký výkon při všech režimech běhu motoru, za současného zachování nízké spotřeby. Všechny modely jsou vybaveny systémy ABS, EBD a posilovačem brzd, přičemž varianty s motorem o objemu 2.4 litru mají navíc systém VSA (Vehicle Stability Assist).

Tomáš Zajíček
Diskuze (3)