Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda BR-V oficiálně: Crossover se představil v Thajsku

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Po prototypu konečně přichází rovněž sériová varianta crossoveru Hondy, modelu BR-V. Vůz se představil na mezinárodním Motor Expu v Thajsku.

Hondu BR-V jsme měli možnost vidět již ve formě konceptu, sériová varianta pak vypadá téměř na chlup stejně. Jedná se o sedmisedadlové SUV, či chcete-li crossover, stále však s poměrně kompaktními rozměry. Vnější design se oprostil výraznějších výstřelků a podle všeho míří automobil zejména na asijské trhy.

Pod kapotou vozu se ukrývá atmosférická pohonná jednotka známá již z nového HR-V, tedy patnáctistovka o výkonu 88 kW (120 k) a točivém momentu 145 N.m, která je spojena s nově vyvinutým šestistupňovým manuálem a na přání i bezstupňovým automatem CVT. Zajímavostí pohonné jednotky je, že umí spalovat rovněž etanol E85.

Pro Indii se však údajně počítá i s použitím naftového agregátu, což by mimo jiné značilo, že je zde možnost prodeje i v Evropě. Vůz se začne vyrábět v lednu 2016 v továrně Karawang v Indonésii.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
2. 12. 2015 19:55
Re: Pěkné
Objednal bratr :-) dodání květen / červen.
Ale určitě se svezu tak napíšu dojmy ;-)
Avatar - Stewee
2. 12. 2015 17:19
Re: Pěkné
Veľa šťastných a vysmiatých kilometrov.
Avatar - TeeJay
2. 12. 2015 15:14
Re: Pěkné
Tak to je pěkné. :-) :yes:
2. 12. 2015 14:09
Re: Pěkné
No hlavně, aby se povedl Civic TypeR :-) V rodině je objednaný, tak doufám, že bude stát za to ;-)
Avatar - Stewee
2. 12. 2015 13:40
dizajn
pohľad spredu je naozaj pekný, pôsobí vyzreto a dospelo. Avšak fotka z profilu už prezrádza, kam toto auto mieri. Tie malé kolieska so slušne stúpajúcou karosériou nahor vyzerajú komicky a zbytočne tomu celkovému dojmu zrážajú body. Nemyslím tým samotné disky, ale celkovo väčšie kolesá by tomu prospeli.