Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda CB4X spojuje japonskou techniku s italskými liniemi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Honda patří mezi průkopníky v oblasti motocyklových crossoverů a jejím nejnovějším příspěvkem do této stále se rozvíjející kategorie se stal koncept CB4X, který vznikl v jejím italské pobočce.

Honda v posledních letech předvádí, že i ve světě jedné stopy lze uspět s crossovery, čehož nejlepším důkazem mohou být kříženci motocyklů se skútry v podobě modelů Integra a X-ADV nebo kombinace silničních motorek s cestovními endury v podobě VFR800X Crossrunner a VFR1200X Crosstourer.

Na motosalonu EICMA 2019 vyčlenila Honda na svém stánku již popáté v řadě část pro tzv. Design Studio, které využívá k představení zajímavých konceptů. Ten nejnovější s označením CB4X vznikl v italské pobočce japonské značky a pod jeho designem je Valerio Aiello se svým týmem mladých návrhářů, jejichž cílem bylo posunout stávající hranice.

Honda CB4X má podle svých tvůrců představovat zábavu na sedm dní v týdnu a přinášet atraktivní propojení mezi sportovními a cestovními motocykly. Základem konceptu je i proto technika sériového modelu CB650R z rodiny modelů Neo Sports Café s ocelovým rámem, v němž je zavěšen kapalinou chlazený řadový čtyřválec o objemu 649 kubických centimetrů s nejvyšším výkonem 70 kW (95 k).

Koncept se od výchozího motocyklu liší v první řadě svými až futuristickými liniemi zvýrazňujícími jeho vyšší stavbu. Na dynamicky tvarované linie polokapotáže rozrážející vzduch před jezdcem a zároveň odhalující pohonnou jednotku svým pojetím navazuje i sportovně laděný podvozek s letmo uchyceným zadním kolem.

Honda v souvislosti s CB4X uvádí, že se jedná o motocykl určený pro jezdce, kteří milují sportovní jízdu, ale nechtějí se vzdát možnosti relaxačních zážitků z cestování ve dvou a kamkoliv.

Zdroj: Honda Motor Europe Ltd.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme