Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda chce zpět rychlostní rekord pro sekačky. Touží překonat 240 km/h

Martin Tolar
Diskuze (0)

Honda si nedá pokoj a chce další rychlostní rekord pro svou sekačku.

Víte sami, že Honda nevyrábí pouze auta a motorky. Určitě jste slyšeli o robotu Asimo, lodních motorech nebo tryskáčích. A pak také samozřejmě dělá také sekačky na trávu. Kromě těch bežných, které prodávají v obchodech, má ale na triku také nejrychlejší sekačku všech dob, kterou najdete i v Guinessově knize rekordů. Nebo lépe řečeno, našli jste. Honda totiž o rekord přišla. Teď ho ale chce zpět.

Originální rekord získala Honda se strojem nazvaným Mean Mower v roce 2014, kdy sekačka dosáhla průměrné rychlosti 187,6 km/h a maximálně dokonce 209 km/h. Tehdy byl použit litrový motor ze superbiku.

Jenže nějací Norové se pak rozhodli, že Hondu o rekord připraví. Do sekačky Viking STIHL namontovali osmiválcový motor Chevrolet LS a rozjeli se na 215,6 km/h. Americká síla to tehdy Hondě natřela. 

Video se připravuje ...

Japonci se ale nevzdávají a chtějí rekord zpět. A prý si na to tentokrát vezmou litrový motor ze superbiku CBR Fireblade SP.  S tímto vysokootáčkovým skvostem o výkonu 190 koní si troufají na hranici 150 mil za hodinu, tedy 241,4 km/h. Podle pravidel Guinessovy knihy ale musí sekačka stále plnit svůj úkol, tedy být schopná sekat trávu, takže to tahle karbonová kreace stále umí. V té rychlosti ale zní otáčející se ostří trochu nebezpečně. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme