Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někdo udělal z Renaultu Clio pick-up se třemi nápravami. Jak se vám líbí?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Šestikolky jsou dnes v kurzu, ale na tomto autě je to vážně trochu překvapivé.

Když Mercedes před několika lety uvedl G 63 AMG 6x6, zažily šestikolky zase trochu slávy. Najednou se objevila spousta článků z historie o úpravách Range Roveru Carmichael nebo o stavbách Lady Niva v domácích podmínkách. A někdo si vzpomněl třeba i na šestikolky Renault 5.

Právě ty možná inspirovaly majitele tohoto auta, protože jde také o Renault. Místo starší pětky ale zvolil pro svou úpravu třídveřové Clio druhé generace. To předělal na pickup s otevřenou korbou vzadu. Do pohonu ale nezasahoval a nová zadní náprava je jen přidělaná. Auto má tedy stále pouze pohon předních kol. A v autě zůstala i původní automatická převodovka, takže svezení nebude asi nic extra.

Tohle auto bylo každopádně spatřeno na srazu, kde jej nafilmoval YouTuber ADAMC3046. Clio má pohledné dvoubarevné lakování, trubkové rámy, naviják a přídavná světla, takže je dost macho i na pickup. I když tušíme, že nic z toho asi v praxi majitel asi nepoužívá. Možná by měl raději koupit hezší kola, chromované plastové poklice moc parády nedělají. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme