Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic a Ridgeline – americký sen

Michal Fokt
Diskuze (83)
Poprvé v historii severoamerické ankety vůz a truck roku si odnáší oba tituly jedna automobilka.

Poprvé v historii severoamerické ankety vůz a truck roku si odnáší oba tituly jedna automobilka.

Honda měla letos ve finále prestižních anket dva zástupce – sedan a kupé Civic v North American Car of the Year a pick-up Ridgeline v North American Truck of the Year. Oba vozy se pro rok 2006 mohly pochlubit titulem Auto roku a Truck roku renomovaného amerického magazínu Motor Trend.

Výsledky severoamerických anket se tradičně vyhlašují u příležitosti zahájení detroitského autosalonu a ani letošní rok nebyl výjimkou. A letos, vůbec poprvé v historii existence této dvouankety, si oba tituly odnáší jediná automobilka – Honda.

Tato ocenění pro ni mají obrovskou cenu, protože Ridgeline je vůbec prvním pick-upem Hondy a je všeobecně známo, že si na tento druh vozů Američané potrpí, stoupající prodejní čísla této japonské značky tedy mají naději na další, ještě strmější růst. A Civic je na tom podobně, dvě předchozí generace sklízely v Americe spíše kritiku za vytrácející se sportovní pojetí, nyní je však s plnou parádou zpět. V nabídce je mimo obvyklých verzí též 200koňové sportovní kupé Si a hybridní sedan.

Civic tak porazil vydařený roadster Pontiac Solstice i sedan Ford Fusin, Ridgelina si pro změnu smlsnul na svých finálových konkurentech Nissanu Xterra a Fordu Explorer.

Michal Fokt
Diskuze (83)
9. 1. 2006 21:48
Re: NAIAS: Acura RDX Proto
Trochu hodně... :yes:
9. 1. 2006 21:38
Re: HOŠI Z KLUBU VYTÁHLI TUBU
Já si přečetl tady minulej tejden genezi Civica a bylo to hezký čtení... dělaj na něm pěknejch pár let... tak nějak ho chápu jako povedený auto pro nejširší masy a myslím, že i tak ho chápou ve státech. Desetiletí ho šlechtěj k obrazu japonskejch lidí a jsou úspěšní, jak vidím i ve Státech. P.S. Za 2,80 nekoupím ani Aquilu...
9. 1. 2006 21:20
HOŠI Z KLUBU VYTÁHLI TUBU
Tohle je téma pro Lonese... héééj, dej to tam prosím tě trochu do pořádku... kdo to rozhod´... nadšenci z čínský čtvrti? Miluju auta... krásný auto poznám na sto metrů... P.S. Lonesi, dá se, prosím tě, zjistit jaká sociální vrstva kupuje Čivavy ve Státech?
9. 1. 2006 21:13
Re: Searching GTI
Jo, to máš pravdu... to by Mates skončil na Dábelskejch ostrovech 8-s ;-) :-)