Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Crider: O číslo menší Accord pro Čínu

Michal Fokt
Diskuze (10)
Honda v Číně vyplní nevelkou mezeru mezi sedany Accord a Civic novým modelem Crider, jehož prototyp se právě představuje v Šanghaji.

Čína, ostatně jako většina Asie, miluje sedany a Honda ve snaze vyplnit i to nejmenší místo na trhu, obohatí už zanedlouho portfolio o další model s tímto typem karoserie. Ten vznikne z de facto hotového prototypu Crider, jenž se právě představuje na výstavě Shanghai Auto.

Honda v současnosti v Číně nabízí malý sedan City, kompaktní sedan Civic, a ve vyšší střední třídě sedan Accord (USA/Rusko). Doplňkem pak je v hierarchii značky trošku stranou posazený sportovnější a luxusnější Spirior (Acura TSX/EU Accord). To znamená, že mezi Civicem a poměrně velkým Accordem je teď v nabídce škvíra, kterou ještě letos zaplní právě Crider.

Ten má rozměry 4650 x 1750 x 1505 mm ( Civic 4556 x 1752 x 1435 mm, Accord 4862 x 1849 x 1465 mm) a jeho hlavními konkurenty budou auta jako Citroën C4L nebo Volkswagen Lavida. Poněkud divočejší design přídě s masivní maskou chladiče a světlomety by Evropany asi moc nenadchl, nicméně by měl být šitý na míru čínskému vkusu a jeho cílem má být poskytnutí co největšího prostoru pro posádku. Z toho také vyplývá celková mohutnost karoserie, na níž se zdají být požitá kola poněkud malá.

Crider dostane motor z Civicu o objemu 1,8 l, zkombinovaný s pětistupňovými převodovkami - manuální i automatickou. Spekuluje se také o dvoulitru z Accordu, potažmo CR-V, ale jisté to zatím není, stejně jako to, zda půjde exkluzivně o čínskou záležitost nebo se bude z Číny vyvážet i do dalších zemí v regionu. Naopak se ví, že výroba bude probíhat v joint-venture závodě Guangzhou-Honda souběžně s Accordem.

Michal Fokt
Diskuze (10)
20. 4. 2013 19:51
Re: Crider
Ahoj Toppere, nepsal už jsi něco podobného o Mazdě 6?
Chápu, že se ti I40 líbí, mně taky. Ale spousta aut se podle mě podobá víc :-)

Tahle Honda je prostě na míru pro čínský trh.

Jinak sedany jsou populární kromě Asie taky v USA, Austrálii atd.
Avatar - 3_diamanty
19. 4. 2013 16:53
Re: Crider
;-) :yes:
Avatar - King
19. 4. 2013 16:48
Re: Crider
Jsem na vzájemné "inspirace" designérů docela citlivý, ale v tomto případě opravdu ne. ;-) Vždyť je základní tvar i řešení úplně jiné, podobnost je pouze v liště, zasahující do svítilen. :-)
Avatar - 3_diamanty
19. 4. 2013 16:23
Re: Crider
nie nie :-) ... ved som pisal hore ze ta honda mi zozadu niekoho pripomina.... no a pri pohlade zozadu si clovek nemoze nevsimnut kde zobrala honda inspiraciu... ( v i40 ) ... ale zase nie je hriech nechat sa inspirovat tymi najlepsimi >:D
Avatar - King
19. 4. 2013 16:21
Re: Crider
Na jedné fotce vidím Sonatu. Já myslel, že dáš fotku, na které bude vidět podobnost Crideru s nějakým jiným autem. >:D