Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Crosstour 2012: Bez Accordu a stále bez čtyřválce

Diskuze (10)
Crossover Crosstour už oficiálně není karosářskou variantou Hondy Accord.

Americké portfolio Hondy se od toho evropského značně liší – například Accord a Civic jsou v USA výrazně jinými auty. Američané dokonce vybírají z jiného spektra karosářských verzí, konkrétně u Accordu to je sedan, kupé a donedávna netradiční crossover Accord Crosstour.

Ten v nabídce pro USA prakticky nahrazuje chybějící kombi. Od modelového roku 2012 se Crosstour stává samostatným modelem.

Vůz dlouhý 4999 mm se v Americe označuje jako full-size hatchback. Ačkoliv vychází z tamního Accordu, nemá s ním společný jediný karosářský díl, a tak je jeho nové zařazení logickým krokem.

Velikostí i typem karoserie se podobá BMW řady 5 Gran Turismo, zatímco model ZDX sesterské značky Acura je obdobou BMW X6.

Kromě přejmenování nepřináší modelový rok 2012 žádné výraznější změny. Honda se pouze chlubí novým rozhraním Bluetooth, konektorem USB a světelným senzorem – tedy technikou, kterou v Evropě běžně potkáváme i v mnohem menších autech.

Motorizace zůstává i nadále jediná. Zážehový šestiválec 3,5 i-VTEC má výkon 200 kW při 6200 min-1 a nejvyšší točivý moment 345 Nm při 5000 min-1. Specialitou je technologie odpojování válců VCM, která umožňuje podle aktuálního zatížení provoz na 3, 4 nebo všech 6 válců.

Pomocí pětistupňové automatické převodovky jsou poháněna přední nebo všechna čtyři kola (systém Real Time 4WD).

Diskuze (10)
5. 8. 2011 15:34
Re: Bez Děz
Mne proste prijde fakt hnusny predek, vzadu vidim spis Saab, ale design ala korea USA, asi se to prodavat tam bude...
5. 8. 2011 15:26
Re: Bez Děz
v čiernej by to nemuselo byť až tak ošklivé, je tam jeden pohľad (zboku na prednú časť), ktorý sa mi dokonca páči. Interiér je fajn, asi to aj pohodlne jazdí a človek sa v tom musí cítiť bezpečne. Ak by to malo zaujímavú cenovku, ako alternatíva k 5GT prečo nie?
Avatar - Glaukos
5. 8. 2011 15:22
Re: Bez Děz
mě se líbi i z venku, neví proč, ale já bych jí prostě bral
5. 8. 2011 14:54
Re: Bez Děz
Musim uznat, ze z venku hnus, ale vnitrku bych dal za 1, to se mi libi....
Avatar - Litrico
5. 8. 2011 14:47
Nepaci
Snad prva Honda, ktora sa mi nepaci. Interier fajn. Batozinovy priestor sa strasne zuzuje pred operadlami a vysoky tiez velmi nevyzera byt. No a vonkajsi dizajn, hlavne zadnej casti, to je podla mna zleeee. Este k tomu na vyber len jeden motor, nuz Amikom to asi staci.