Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Insight 2012: Nové fotografie modernizované verze

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Ve Frankfurtu Honda představila modernizovaný hybridní Insight, tehdy však bez bližších dat. Kombinovaná spotřeba 4,4 l/100 km se měla dále snížit, nyní už víme o kolik přesně.

Podle anglické tiskové zprávy dosáhla Honda Insight snížení průměrné spotřeby z dřívějších 41 mpg na nynějších 42 mpg dle metodiky EPA.

To je po přepočtu na litry zlepšení výsledku o 0,14 litrů na 100 kilometrů, tedy oficiální kombinovaná spotřeba modernizované verze by se měla rovnat 4,2 litrům benzinu na 100 km. V návaznosti na to se snížily také emise CO2 v kombinovaném jízdním režimu a to ze 101 g/km na 96 g/km.

Snížení spotřeby paliva a emisí bylo dosaženo řadou opatření zaměřených na zlepšení aerodynamiky (o dvě procenta) a efektivity hnacího ústrojí. Dále k němu přispělo nižší vnitřní tření v motoru a lepší účinnost převodovky CVT či vylepšená klimatizace využívající nového chladicího zásobníku. Lepší pocit z jízdy mají zaručit lehce širší pneumatiky o rozměru 185/60 R15 či upravené zavěšení kol.

Design vozu prodělal celou řadu detailních změn. Automobil má mimo jiné novou mřížku chladiče. Zeštíhlením zadního spoileru se zvětšila prosklená plocha zádi, což spolu s upravenou lištou a zmenšením motoru zadního stěrače přispělo ke zlepšení výhledu směrem vzad. O 15 milimetrů se zvětšilo místo pro hlavy zadních pasažérů, což spolu s lepším odhlučněním povede k vyššímu komfortu cestování.

Letos české zastoupení Hondy prodalo 8 Insightů, loni 29.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
11. 11. 2011 21:34
Nemohu si pomoci,
líbí se mi daleko více, než Prius.