Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda na výstěvě SEMA 2006

Michal Fokt
Diskuze (9)
Honda na proslulé americké tuningové výstavě představila několik zajímavých továrních úprav.

Největší pozornosti Honda letos věnovala sedanu Civic Si. Pro něj připravila tovární sportovní paket HFP (Honda Factory Performance) zahrnující kromě klasické sady spoilerů také sportovní pružiny a tlumiče, osmnáctipalcová litá kola obutá do pneumatik 215/40 a sportovní tlumič výfuku. Mnohem zajímavějším exponátem je limitovaná edice Honda Mugen Civic Si, kterou, jak název napovídá, připravila American Honda společně s dvorním úpravcem Hondy, firmou Mugen. Vůz má o 15 mm snížený podvozek laděný na závodním okruhu Hondy Twin Ring Motegi. Mugen se postaral též o kompletní aerodynamický kit tvořený předním spoilerem, maskou chladiče, nástavci prahů, křídlem a zadním difuzorem. Kované 18“ ráfky váží jen 7.6 kg a obouvají pláště 215/40/18 a o snazší odvod spalin se postará sportovní výfukové potrubí. Do prodeje se model nesoucí logo Mugen dostane na jaře 2007 a každoročně jich bude vyrobeno pouze 500.

Lacinější americká alternativa Hondy CR-V se jmenuje Element a na bázi tohoto modelu vznikl závodní vůz Element-D. A v čem že bude tohle auto závodit? Objeví se na drifterských amerických soutěžích. Původní motor 2,4 l totiž nahradil šestiválec 3.2 VTEC přeplňovaný dvěma turbodmychadly a vyladěný na výkon 500 koní (368 kW) a pohon 4x4 byl nahrazen pohonem zadní nápravy. Mezi dalšími úpravami se sluší zmínit montáž ochranného rámu a sportovních pružin a tlumičů.

Pozornosti Hondy neunikl ani model Fit (v Evropě Jazz), který se stává s motorem 1.5 VTEC v Americe hitem. Hatchback stylisté oblékli do atraktivního aerokitu, doplnili sportovními sedadly a podvozkem a pojmenovali Fit Sport Extreme. A stejně tak se „vyřádili“ i na zbrusu novém CR-V, studie CR-V Sports Concept byla snížena, osazena spoilery, sedadly a 19“ koly.

Michal Fokt
Diskuze (9)
17. 11. 2006 22:04
Re: Jooooooooo!!!!
280? To už by chtělo samosvor ;-)
Avatar - King
17. 11. 2006 19:00
Re: Jooooooooo!!!!
200 koní stačí ;-)