Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Neo Sports Café: Takto má vypadat naháč budoucnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Honda prostřednictvím Neo Sports Café naznačuje, jak si představuje moderního jednostopého naháče. Koncept nabízí moderní techniku ve spojení s liniemi v lehkém retro stylu.

Honda na letošním tokijském autosalonu odhalila koncept Neo Sports Café, který má být podle její poměrně strohé tiskové zprávy vizí spojující zábavnost a krásu sportovního motocyklu s novou generací vybavení.

Bližší informace o technice na pohled přitažlivého stroje uvedeny nebyly, ale pohled do aktuální nabídky motocyklů značky Honda a na samotný koncept vyvolávají spekulace o tom, že právě Neo Sports Café se může proměnit v nástupce modelu CB1000R.

Srdcem konceptu je totiž s největší pravděpodobností kapalinou chlazený řadový čtyřválec o objemu do jednoho litru, jehož dárcem je superbike CBR1000RR Fireblade. Koncept se pak pojetím podvozku s přední upside-down vidlicí a letmo uloženým kolem na kyvném rameni přibližuje již zmiňovanému CB1000R.

Naopak zcela novým směrem se vydává minimalisticky pojatý design. Kruhový hlavní světlomet tvořený LED spolu s tvarem palivové nádrže i sedla lehce navozuje siluetu klasických naháčů let osmdesátých a sedmdesátých.

Provedením přístrojové desky v podobě jediného displeje velikosti chytrého telefonu a slibovanou záplavou asistenčních systémů se Neo Sports Café naplno vrací do jednadvacátého století.

Podle britského magazínu MCN má být koncept předskokanem sériovému modelu a má se spolu s ním představit na letošním milánském motosalonu EICMA. Ten bude pořádán od 7. do 12. listopadu a je tedy jen otázkou několika dnů, jestli tomu tak skutečně bude.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
3. 11. 2017 09:31
motocykl pro 21. století ?
Motocykl budoucnosti a jezdí na benzín ?