Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda NSX skončí už po 6 letech. Rozloučí se verzí Type S

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Zatímco první generace Hondy NSX se vyráběla dlouhých 15 let, druhé pokolení to zabalí už po pouhých šesti letech.

Japonská automobilka totiž potvrdila, že produkci současné NSX (ve Spojených státech amerických prodávané se značkou Acura) ukončí v prosinci příštího roku. Výroba přitom začala v květnu roku 2016.

Ale asi to není velké překvapení, NSX se zřejmě neprodává tak, jak Honda původně očekávala a v posledních měsících se dokonce stáhla z některých trhů. A v USA se například v roce 2020 prodalo jen 128 kusů, v Evropě dokonce pouhých 8. Na starém kontinentu už ovšem NSX oficiálně nekoupíte, Evropa patří mezi trhy, které vůz s koncem loňského roku opustil.

Hybridní supersport s vidlicovým šestiválcem umístěným uprostřed se každopádně rozloučí speciální verzí Type S, která se veřejnosti představí 13. srpna na akci jménem The Quail, A Motorsports Gathering v kalifornském městě Carmel-By-The-Sea.

V čem přesně se bude Type S od standardní varianty lišit, zatím nevíme, automobilka však prostřednictvím několika zveřejněných fotografií alespoň poodhalila některé designové změny.

Type S například dostane červený kryt motoru, tmavé exteriérové prvky jako například matně černé kliky nebo leskle černý zadní spoiler, samozřejmě nechybí loga s označením sportovnějšího provedení.

Potvrzeny už jsou také úpravy techniky a zvýšení výkonu. Hybridní soustava u standardní verze, kterou tvoří dvěma turbodmychadly přeplňovaný 3,5litrový šestiválec a tři elektromotory, poskytuje maximální výkon 427 kW a nejvyšší točivý moment 676 N.m. Honda si zřejmě pohraje také s podvozkem.

Produkce NSX Type S bude omezena na 350 exemplářů. Na evropské zákazníky už ovšem Honda nemyslí, Type S se bude nabízet jen v Japonsku a USA.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme