Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hurtan Grand Albaycín je zvláštní novinka ze Španělska. Poznáte její základ?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Malá španělská automobilka Hurtan představila zajímavou novinku. Jmenuje se Grand Albaycín a sází hlavně na výrazný retro vzhled.

Hurtan auta, jejichž design se zřetelně inspiruje v minulosti, staví už od roku 1992. Využívá při tom techniku automobilů různých značek, například Renault, Chrysler nebo Jeep.

V aktuální nabídce najdete modely Author, což je převlečený Chrysler PT Cruiser, a Vintage, to je pro změnu přepracovaný Jeep Wrangler. Je tu ovšem také zvláštní dodávka Route 44, vycházející z Fiatu Ducato. Snímky těchto podivných vozů najdete v galerii.

Brzy modelovou paletu rozšíří také nový Grand Albaycín. Jde o malý roadster, samozřejmě opět s retro vzhledem, který vznikl přestavbou současné generace Mazdy MX-5. Hurtan se chlubí, že má k úpravě oficiální souhlas japonské automobilky.

Grand Albaycín bude stejně jako Miata k dispozici v podobě klasického kabria s plátěnou střechou i jako targa vycházející z MX-5 RF. A chystají se dvě designové varianty: Heritage má nabídnout vyloženě klasický "look", Bespoke chce podtrhnout sportovní charakter neobvyklého roadsteru.

Zákazníci budou moci vybírat mezi oběma pohonnými jednotkami, které jsou pro MX-5 k dispozici - jde o 1,5litrový a 2litrový čtyřválec. Na jejich výkon Hurtan sahat neplánuje.

Změnit se ale má interiér, Španělé ho jistě vyvedou tak, aby co nejvíc odpovídal retro designu exteriéru.

Hurtan zatím chystá produkci 30 exemplářů, na cenu konverze si ještě musíme počkat. Výrobce by ji snad mohl prozradit v sobotu, kdy novinku představí v plné parádě.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

22. 1. 2021 07:15
Re: Hodně splašený design...
Myslis tie kreacie od Mitsuoka motors? To hadam nie....to je dost peklo
Avatar - Kolouš
22. 1. 2021 01:14
sakra
to znám, v tom vozí rusáky na Stromáku.
21. 1. 2021 22:52
Hodně splašený design...
Tak nové retro bych radši Gordon, nebo Morgan. Nebo snad cokoliv od Mitsuoky.