Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hvězdy výstavy Auta na náplavce 2021: Česká předpremiéra zajímavého crossoveru Kia EV6

David Bureš
Diskuze (0)

Kia EV6 je první zástupce nové elektrické rodiny této korejské značky. Zajímavě střižený crossover si střihne českou předpremiéru na výstavě Auta na náplavce 2021.

Elektromobily hrají na automobilovém trhu stále důležitější roli, a tak vozy s tímto pohonem nebudou chybět ani na letošním ročníku výstavy Auta na náplavce. A některé elektromobily si česká veřejnost bude moci na pražských náplavkách prohlédnout vůbec poprvé. Patří mezi ně také Kia EV6, která si na akci pořádané naším vydavatelstvím odbude svoji českou předpremiéru.

K vidění tak bude středně velký crossover, automobil s délkou 4.680 mm, který využívá moderní platformu E-GMP vyhrazenou vozům s elektrickým pohonem. Využívá těch nejmodernějších prvků pro co nejúčinnější využití elektrického pohonu, díky čemuž EV6 v závislosti na verzi umí ujet až 528 kilometrů na jedno nabití. Nechybí ani podpora 800V nabíjení nebo možnost napájení externích zařízení z baterií vozidla (tzv. funkce vehicle-to-load).

Automobil nabízí dvě sady baterií, s kapacitou 58 kWh nebo 77,4 kWh. Pro základní verzi je k dispozici elektromotor s výkonem 125 kW, zatímco na větší akumulátor se váže silnější elektrický motor s výkonem 168 kW. Poháněná jsou v obou případech zadní kola, objednávat lze ale rovněž čtyřkolku s kombinovaným výkonem 239 kW. Do budoucna se však počítá také s vrcholnou variantou Kia EV6 GT s výkonem 430 kW, která pojede až rychlostí 260 km/h.

Výstava Auta na náplavce 2021 se koná od čtvrtka 26. srpna a do neděle 29. srpna, a to jako již tradičně na obou březích Vltavy v Praze, mezi Železničním a Palackého mostem. Stejně jako v minulých ročnících je vstup na akci zdarma. Letos k vidění budou automobily 25 značek, pestrý doprovodný program zahrnuje koncerty Ewy Farne, Debbi nebo Monkey Business. Novinkou pak bude možnost testovacích jízd s vybranými vozy.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme