Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hymer modernizuje obytné dodávky na platformě Fiatu, chce oslovit nové zákazníky

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Modernizace přichází po šesti letech a slibuje novou image i funkcionalitu, která má oslovit nové zákazníky.

Německá společnost Hymer, známý výrobce obytných vozidel, oznámila modernizaci svých obytných vozidel na platformě dodávek Fiat. Modernizace, která přichází po šesti letech na trhu, by měla být poměrně rozsáhlá a slibuje nové standardy v oblasti designu interiéru, osvětlení, digitalizace, soběstačnosti i komfortu spánku.

Jednou z motivací k modernizaci nabídky se přitom stala poměrně zásadní změna ve vnímání kempování, ke které došlo v posledních letech. Specifický způsob cestování začal oslovovat širší skupinu zákazníků, včetně mladších lidí. Značka se tak nově snaží uspokojit požadavky širší skupiny lidí.

Začněme ale postupně: nově uvedená modernizace se bude týkat čtyř populárních modelů společnosti Hymer, postavených na platformě dodávek Fiat: Ayers Rock, Yosemite, Grand Canyon a Yellowstone. S výjimkou modelu Yellowstone, který dostal upravený prostor koupelny, by přitom rozvržení obytných vozů mělo zůstat stejné.

Video se připravuje ...

Upravený vnitřní design vozidel nově pracuje s přírodně působícími materiály, jako jsou různé látky či obložení stěn, a přírodními materiály jako je korek, keramika, atd. Prémiové tepelné i zvukové izolace bylo dosaženo použitím filcového obložení v zadní části vozu, multifunkční stěna s dřevěným efektem pak přidává tzv. „Van-life“ efekt.

Novinkou je také systém osvětlení se čtyřmi stupni intenzity, který nabízí teplé i studené světlo a jednoduché ovládání. Nechybí ani čtecí lampičky s dotykovým ovládáním nebo možnost inovativního modulového osvětlení lišt v multifunkční stěně. Novinkou je také nové střešní okno Skyview, dostupné i v kombinaci se střešním stanem, které nabízí přírodní světlo i lepší cirkulaci vzduchu.

V rámci modernizace navíc obytné dodávky nabídnou i integraci aplikace Connect app, umožňující ovládat některé funkce vozu z chytrého telefonu. Nové obytné vozy ale slibují také instalaci lithiových baterií, komfortního spacího systému i nového systému sezení v kabině s nastavitelným sklonem opěráku pro pohodlné cestování.

Inovativní systém pro spaní Lattoflex pracuje s flexibilní matrací, která je vybavena diskovými pružinami. Vozy by tak měly nabídnout nejvyšší standard komfortního spaní v obytných automobilech. Volitelný systém pro soběstačnost pracuje s 240 Ah lithiovými bateriemi a dvojicí solárních panelů o výkonu 95 W, což by mělo zajistit větší energetickou nezávislost na cestách.

Úpravami prošel také zadní prostor vozu, nabízející více úložného prostoru. Toho bylo dosaženo instalací nových nádrží na čistou vodu, umístěných pod podlahou. Nádrže jsou standardně izolované a vyhřívané. Jejich umístění po podlahu, společně s bateriemi, přitom pomáhá k lepší distribuci hmotnosti a zajištění lepší ovladatelnosti.

Prodeje nových obytných vozidel Hymer na platformě Fiat odstartují na evropském trhu během jara příštího roku. Ceny by měly startovat od 67.900 eur (cca 1.662.000 Kč) za základní model Ayers Rock, větší a propracovanější model Yellowstone by měl startovat od ceny 71.400 eur (cca 1.747.000 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme