Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Elantra 2014: Facelift a naftový motor

Jan Mička
Diskuze (0)
Hyundai Elantra projde faceliftem. Těšit se můžeme na LED diody, omlazený interiér a především naftový motor.

Hyundai Elantra modelového roku 2014 do světa vyjede s řadou změn. Informace rozšířil přímo korejský výrobce s dodatkem, že se nebude jednat jen o prostou kosmetiku. Poprvé se totiž u současné generace atraktivního sedanu objeví naftový motor, což je pro české šetřílky vítaná novinka.

Z přiložené fotografie je patrná návaznost na současné detaily modelů Hyundai. Přední světlomety dostanou LED techniku pro denní svícení, pozměněn bude i nárazník s přídavkem chromu. Podle současného trendu se dá uvažovat i o zahrnutí LED techniky do koncových svítilen. Jejich tvar by se však výrazněji změnit neměl.

Facelift by se dle všeho neměl omezit jen na exteriér. V rytmu současného trendu vozů Hyundai se pravděpodobně dočkáme zásahu do přístrojové desky, která by mohla pojmout dotykový displej multimediálního centra s navigací. Také palubní počítač v kapličce přístrojů vypadá zastarale. Grafika z modelu i30 by mu slušela daleko více.

Velmi nás však zajímá naftová novinka, která se objeví pod kapotou. Dosud totiž byla současná generace Elantry na našem trhu dostupná pouze s atmosférickým motorem 1.6 MPi o výkonu 97 kW v 6300 min-1. Hyundai zatím žádné oficiální stanovisko nepotvrdil, s největší pravděpodobnosti se však dočkáme motoru 1.6 CRDi (94 kW), který důvěrně známe z modelu i30. Pokud by tomu tak bylo, o spojení agregátu s manuální a automatickou šestistupňovou převodovkou nemůže být pochyb.

Jan Mička
Diskuze (0)