Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai HB20 pro Brazílii na první videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Hyundai uvolnilo první video s novinkou pro brazilský trh. Prozatím jsou z modelu HB20 k vidění detailní předních partií a malá část zádi.

Na konci července Hyundai zveřejnilo první náhled na nový model HB20 pro Brazílii. Nyní na něj navazuje krátkým videem, které je opět pouze malou ochutnávkou, odhalující jen některé detaily z exteriéru novinky.

Nový brazilský model bude postaven na stejných základech jako Hyundai i20. To naznačuje i číslovka v názvu auta. Zkratka HB pak znamená Hyundai Brazil.

HB20 pokračuje v duchu současného designérského směru značky, nazvaného Fluidic Sculpture. Některé detaily výrazně připomínají aktuální generaci Hyundai i30 a modernizovanou i20.

Hatchback dlouhý 3,9 metru bude nabízen s litrovým tříválcem a čtyřválcem o objemu 1,6 litru. Obě jednotky mohou spalovat benzin nebo etanol, který je v Brazílii velice oblíbeným palivem. Šestnáctistovka bude k dispozici i v kombinaci se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

HB20 bude vyráběn přímo v Brazílii, výroba v továrně Piracicaba nedaleko Sao Paula bude zahájena v září. Prodej auta začne v říjnu.

Hyundai chystá i další modely s označením HB. V plánech je rovněž sedan a crossover se vzhledem evokujícím SUV. Tyto automobily na brazilský trh dorazí během příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - PeterLuk
7. 8. 2012 10:48
Re: i20
Podľa mňa je HB20 krajší než i20... ;-)
Avatar - Aladeen
7. 8. 2012 10:37
i20
mi to pripomína facelift i20