Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i30 N dostal limitovanou edici Drive-N. Co nabízí?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Hyundai představuje limitovanou edici ostrých modelů i30 N a i30 Fastback N. Jmenuje se Drive-N a v Česku bude k mání v počtu 25 vozů.

Celkem ovšem vznikne 800 kusů, z nichž 620 je vyhrazeno pro evropské trhy a zbývajících 180 exemplářů zamíří do Austrálie.

Nová edice je k dispozici se dvěma barvami karoserie – perleťovou černou Phantom Black a novou perleťovou bílou Serenity White. Auto je vybaveno také novými kovanými 19“ koly s matnou, tmavě bronzovou povrchovou úpravou.

Exteriér dále zdobí černá loga Hyundai, speciální fólie na bocích, přídi a zádi a dvě specifická loga Drive-N v bronzové barvě na blatnících. Loga speciální edice zobrazují souřadnice GPS domova modelů N, testovacího centra Hyundai na Nürburgringu v Německu.

V interiéru najdeme štítek s pořadovým číslem v rámci limitované edice, volant, řadicí páka, loketní opěrky a madlo ruční brzdy jsou obšity Alcantarou s červeným prošíváním. Červené jsou i veškeré ozdobné prvky - platí to i pro bezpečnostní pásy, tlačítka N na volantu a ozdobné plochy a prošívání na lehkých sedadlech N. Vozy i30 N Drive-N mají také exkluzivní koberečky.

Video se připravuje ...

Už víme, že limitovaná edice se týká hatchbacku i liftbacku, ale objednávat ji lze navíc jak s ručně řazenou, tak s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Hyundai i30 N Drive-N je standardně vybaven paketem Performance, motor tak dosahuje nejvyššího výkonu 206 kW a točivého momentu 392 Nm.

Ceny limitované edice zatím Hyundai neprozradil. Standardní hatchback i30 N Performance aktuálně stojí 789.990 Kč, fastback pak 809.990 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - white label
4. 5. 2022 13:21
Re: Dobrý
Škoda, že to není v šedé, nebo v té červené jak píšeš.
V té bílé to s těmi polepy nevypadá vůbec dobře, ale v té černé perleti vypadá (zvlášť fastback) hodně dobře. Bude to sice dost nepraktické, ale vypadat to bude dobře, je to takové ucelené se všemi těmi plasty aspol. Většina prvků co mi na tom trochu vadí tak opticky zmizne.
Ale bude to (povinně) maximálně vybavená konfigurace, včetně panoramy atd.
Avatar - iudex
3. 5. 2022 08:51
Dobrý
Jo, dobrý, tie drobné zmeny to pekne ozvláštnili a súčasne to nejde za hranicu vkusu. Škoda len, že je to k dispozícii iba k dvom najhorším farbám, viem si to pekne predstaviť na tej tmavočervenej metalíze alebo na oboch šedých.
Avatar - KANKUNEN
3. 5. 2022 08:28
Křivé H jede
Topper měl zůstat K/H.