Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Mistra: Korejský sedan exkluzivně pro Čínu

Michal Fokt
Diskuze (10)
V nabídce Hyundai se objevuje nový sedan Mistra. Velikostně odpovídá našemu i40, má však zcela jiný design a je určen výhradně pro čínský trh.

Jsou to zajímavé paradoxy. Zatímco v Evropě a vlastně i v USA se Hyundai snaží útočit na emoce designem s někdy možná až extrémně fluidními tvary, pro asijský trh, libující si ve všemožných kudrlinkách, navrhla karoserii, která by mohla být klidně třeba ...Kiou.

Hyundai představil sedan střední třídy Mistra (pojmenovaný po jistém řeckém městě, ležícím v regionu Laconia), jehož až překvapivě seriózní, dá se možná dokonce říci konzervativní vzhled má zaujmout zákazníky v Číně, kro kterou je prozatím exkluzivně určen. Čtyřdveřový model je dlouhý 4710 mm, široký 1820 mm, vysoký 1470 mm a má rozvor 2770 mm, je tedy téměř identický s evropským modelem Hyundai i40.

Ovšem zatímco zevnějšek působí velmi současně, interiér se zasekl někde v Asii konce minulého století. Nabídka motorů ovšem už zase odpovídá zvyklostem této kategorie v Číně - benzinovou osmnáctistovku s výkonem 105 kW doplní dvoulitr se 114 kW. Co se převodovek týče, nejsou zatím k dispozici bližší informace, nicméně jak vidno z fotografií, v nabídce bude kromě obvyklého manuálu také automat.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - CarlosOstrava
14. 11. 2013 10:40
Re: ČO?
Mi se interiér líbí...je čistý, lehký a nikoho neurazí...a v kombinaci se světlým čalouněním je to opravdu hezké...kvalita materiálů je ovšem druhá věc. Ale pokud bude alespoň stejná jako v i40, je to dostačující. Tedy pro nefanatiky... ;-)
Avatar - CarlosOstrava
14. 11. 2013 10:35
Re: Zezadu - BMW7
No nevím, třeba tvar světel je velmi podobný s i30
[odkaz]
[odkaz]

snad ta stříbná lišta trošku připomíná 7...
Avatar - Johny.Rico
14. 11. 2013 09:33
Zezadu - BMW7
... 8-s
Avatar - PeterLuk
13. 11. 2013 20:29
Re: ČO?
:yes: :yes:
Avatar - 3_diamanty
13. 11. 2013 20:22
Re: ČO?
nedavno sme sa tu bavili po nejakom "nevydarenom" teste kvoli comu tu vlastne chodime a viaceri sme sa zhodli ze je to len kvoli diskusii a ked si mozes vsimnut ja som tu tiez len kvoli tomu, dobre sa mi tu pise ak je o com a s kym, ale clanky a testy niekedy skutocne za vela nestoja co je skoda, vytratila sa objektivita a nahradila ju akasi zmes reklamy a zmes podivnych subjektivnych nazorov istych osob,

Ok beriem, interier Mistry nie je mozno na urovni mazdy 6 alebo bmw 3ky ale nemyslim si ze je z minuleho storocia, vyzera velmi elegantne a dost prakticky a zaroven v jednoduchosti je sila, taketo interiery sa raz este vratia do mody, ale to by musel pan redaktor pozerat aj trosku do buducnosti a nie ohanat sa s minulostou