Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai naznačuje podobu nových elektromobilů. Odvážný koncept vzpomíná na historii

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Nejbližší velkou motoristickou událostí je frankfurtský autosalon. Právě tady představí Hyundai koncept zbrusu nového a stylového elektromobilu.

Automobilka Hyundai není v oblasti alternativních pohonů žádným nováčkem, z nedávné doby vypíchněme třeba čistě elektrickou Konu či vodíkový model Nexo, který jsme v posledních hodinách exkluzivně vezli z Bruselu do Prahy. Přesto bude koncept elektromobilu představený na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu výjimečný.

Čím? Hyundai říká, že chystaná vize s názvem 45 je jakýmsi designovým symbolem budoucích elektromobilů korejské značky. Zároveň je to projekt odkazující na historii automobilky, konkrétně první model Pony ze sedmdesátých let.

Zatím neznáme žádné technické podrobnosti, ale odhalená silueta ukazuje atraktivně se svažující záď s diodovým pásem, který bude umět parádní světelnou show. Věříme, že i ta bude na frankfurtském výstavišti plně funkční.

Hyundai neukázal ani interiér, už dříve ale naznačil, jakým směrem chce kabiny svých vozů směrovat. Automobilka například pracuje s myšlenkou, že by byly jednotlivé části interiéru přizpůsobitelné přesně podle přání zákazníka. Z pracoviště řidiče se tak vcelku snadno stane individualizovaný prostor, což známe z luxusnějších pater automobilového průmyslu, ale rozhodně ne od „mainstreamových“ značek. Otázkou zůstává, kdy se něco takového objeví v sériové výrobě. My jsme ale rozhodně pro!

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Rosik
18. 9. 2019 09:50
Re: tpč
Ty jsi fakt případ.
Avatar - rokyta.p
22. 8. 2019 21:17
tpč
Tpč, to je strašné :-[] V základu plíseň pod prkénkem a kapavka od vyšších výbav. V žádném případě, ať si tu megap**vinu zase odvezou. Těším se, až zas bude v Nošovicích místo toho kárného obludária zelí a člověk bude moct jít ven se psem, péct brambory a ták.
Avatar - Zetti
22. 8. 2019 17:59
Re: Popelnice
Ne ze bych po tom aute touzil, ale rekni mi uz si skoncil zakladni skolu? Na tu skladacku musi byt neobycejny talent
Avatar - KANKUNEN
22. 8. 2019 14:45
Je na čase kastovat lidi
mezi normální a zlé, nenavistné.