Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai v Paříži: Facelift i10 a flotila modelů s pohonem zadních kol

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Pařížský stánek Hyundaie bude hostit hned celou řadu zajímavých modelů. Už však nepůjde jen o levná auta, jejichž hlavní zbraní je value for money.

Vedle modelu ix20 se v Paříži ukáže taky modernizovaný Hyundai i10. Facelift přichází jen dva roky po uvedení na trh, snad proto, aby Hyundai dříve sjednotil masky celého portfolia novým šestiúhelníkovým tvarem. Kapkovitá světla se na i10 přizpůsobují nové masce, uvnitř sdruženého světlometu se objevuje chromovaný vlnící se dekor, který má i včera představená ix20. Dílčí proměnou prošel i interiér, na detaily ale musíme ještě pár týdnů počkat.

Technicky se i10 musela přizpůsobit emisní normě Euro 5, na kterou přešly oba čtyřválce. Motor 1,1 l dává 51 kW, objemnější jednotka 1,2 l pak 57 kW. Čerstvým přírůstkem v nabídce motorizací je zbrusu nový tříválec 1,0 s emisemi CO2 na úrovni 99 g/km.

Stánek Hyundaie na pařížském Mondial de l'Automobile bude Francouze seznamovat i s novými modely, které značce v Evropě jistě zvýší prestiž. Zřejmě ještě letos začne na starém kontinentě prodej kupé Hyundai Genesis se čtyřválci a šestiválci pod kapotou a pohonem zadních kol. Během roku 2011 se nabídka pro Evropu rozšíří o téměř pětimetrové sedany stejného jména. V Paříži se bude Hyundai poprvé v Evropě chlubit s vlajkovou lodí Equus.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Avatar - twistedTSD
14. 9. 2010 15:09
genesis
konečně je tu genesis coupe...a dokonce i sedan, to jsem zvědavej jak se jim tu povede...