Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai zvažuje stavbu automobilky v ČR

Ondřej Láník
Diskuze (60)
Neoficiální informace z několika zdrojů slibují stavbu třetí velké automobilky na českém území. Definitivní rozhodnutí bude známo již za několik dnů...

Neoficiální informace z několika zdrojů slibují stavbu třetí velké automobilky na českém území. Definitivní rozhodnutí bude známo již za několik dnů...

Investice jihokorejské automobilové skupiny Hyundai má podle Korea Economic Daily dosahovat částky odpovídající necelým dvěma miliardám amerických dolarů, což je objem řádově srovnatelný s investicí do kolínského areálu TPCA. Hyundai by chtělo vyrábět asi 300 tisíc vozů ročně. Stavět by se mělo začít v květnu příštího roku. O tom, kde přesně nový automobilový areál vznikne, se stále ještě rozhoduje, ale jednou z pravděpodobných lokalit je severní Morava. Konkuruje nám však také Polsko a Maďarsko.

Pokud by v ČR vyrostla další automobilka, výrobní kapacita České republiky by vzrostla ze současných 800 tisíc vozů ročně (500 tisíc Škoda Auto, 300 tisíc TPCA) na přibližně 1,1 milionu vozů. To je více automobilů než vyrobila jedna z evropských automobilových velmocí Itálie (v r.2004 vyrobeno 1,033 milionu vozů), předstihli bychom zřejmě také Rusko (v r.2004 vyrobeno 1,026 milionu vozů). Koncern, který staví automobilku také v sousedním Slovensku, by s sebou pravděpodobně přivedl další dodavatelské firmy, takže celkový ekonomický efekt by mohl být ještě vyšší.

Ondřej Láník
Diskuze (60)
28. 9. 2005 20:54
Re: RUDÁ ZÁŘE
V jakém kontextu myslíš? V kontextu ohlupování lidí způsobem nepřijatelným pro rozumně uvažujícího člověka? Není vůbec rozhodné, jestli považuju nynějšího premiéra za odborně totálně prázdnou nulu nebo ne, či pro tebe je to profesionál (tedy, Michale, žasnu nad tvými ideály) a rovněž tak, co pro mě jako pro člověka znamená Topolánek. Jde o tu filosofii, o názor na spravování společnosti. A tedy v tomto kontextu budu vždycky obhajovat jedince, jeho svobodu, jeho právo rozhodovat o sobě v co nejvyšší míře, proti komunouideálům (ne)rovnosti, (ne)volnosti a (ne)bratrství. Nemusíš mít za lidskej vzor Topolánka (proč taky?), ale měl bys vědět, kdo ti stojí na krku a ještě ti k tomu gratuluje. Dejcháš ještě, nebo už jen sípeš?
28. 9. 2005 12:43
Re: nezaměstnanost
...a docela ti to vyšlo ;-) Jo, souhlas. :yes:
28. 9. 2005 12:30
Re: RUDÁ ZÁŘE
Děkuju.
28. 9. 2005 12:25
Re: RUDÁ ZÁŘE
Jo, přesně. :yes: :yes: :yes:
28. 9. 2005 12:24
Re: K tomu Paroubkovi len toto priatelia:
Souhlas. Jasno máme, do "café" nejdu ;-) P.S. Rudě vidim, když píšu o rudejch. Co se tedy týče rudejch... pak z nich akceptuju jen Alfu, Ferrari a Vinetoua ;-) :yes: Rudí komanči patří jen k totemu.