Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA živě: Audi ukázalo něco tajného. A co je to ten citycarver?

Martin Machala
Diskuze (0)

Instrukce byly mlhavé. Měli jsme se určitě dostavit na tiskovku Audi, prý něco uvidíme. Něco jsme viděli.

Byl to mžik, Audi e-Tron Sportback stánkem Audi jenom tak mimochodem profrčel, víc podle všeho nemohl. Světla ramp přece patří Volkswagenu ID.3. Ve Frankfurtu byla každopádně „k vidění“ už sériová verze, tedy žádný lákací koncept. Novinku však opravdu uvidíme až na autosalonu v Los Angeles, tedy v prosinci letošního roku. A co si pod e-Tronem Sportback představit? Jednoduše takový trochu hezčí e-Tron, tedy jeho atraktivnější karosářskou variantu, něco jako SUV-kupé nejspíš.  

A co si představit pojmem pojmem A1 citycarver? Viděl bych to na něco jako T-Cross od Audi. Zkrátka technika malého auta, v tomto případě A1 Sportback, s trošku zvýšenou světlostí (proti A1 Sportback o 3,5 cm více) a nějakým tím stylem navrch.

V tomto směru mě možná A1 citycarver trošku zklamal, čekal bych trochu víc emocí, vždyť taková Q2 se při zdi rozhodně nedržela. Citycarver mi přijde designově dost klidný. Možná mohl být extrovertnější.

Interiér samozřejmě vychází z A1 Sportback. Myslím, že jsem byl s nejmenší audinou konfrontován poprvé a byla to veskrze příjemná zkušenost. Výplně jsou možná trochu lacinější, jinak je to ale v poslední době u Audi tolik oblíbená digitální přesilovka a na čtyři kruhy poměrně odvážný design i barvy. Exteriér by se mohl inspirovat.

Pod kapotou A1 citycarveru můžeme očekávat litrový tříválec TSI, určitě se dostane i na patnáctistovku TSI, uvidíme, co dvoulitr TSI s výkonem 147 kW. Ceny v tuto chvíli ještě neznáme, do Česka se však A1 citycarver podívá už na podzim.

Martin Machala
Diskuze (0)

Doporučujeme