Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Impozantní roznožka od Volvo Trucks v pařížském Louvru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Krátký reklamní snímek, v němž předvedl Jean-Claude Van Damme svou proslulou roznožku se stal součástí stále expozice Musée de la Publicité v Palais du Louvre v Paříži.

Společnost Volvo Trucks uvedla film s názvem „Impozantní roznožka“ (The Epic Split) v polovině listopadu loňského roku a v dodnes jej shlédlo téměř 69 milionů diváků na YouTube.

Musée de la Publicité kontaktovalo Volvo Trucks pouhý týden po uvedení filmu s Jean-Claude Van Dammem s dotazem, zda by tento snímek bylo možné vystavovat. Od konce letošního ledna je díky tomu k dispozici všem návštěvníkům jako součást stálých sbírek muzea. To se od roku 1999 věnuje shromažďování reklamních předmětů a nyní má mimo jiné sbírku více 18.500 filmů.

Volvo Trucks tímto snímkem navázalo na předchozí čtveřici podobně laděných reklamních filmů. První z nich byl s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH. Ve druhém si letos roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson. Ve třetím předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie a ve čtvrtém ujíždělo Volvo FL před stádem býků.

Videa s křečkem Charliem a Jean-Claude Van Dammem demonstrují schopnosti a přednosti oceněného systému Volvo Dynamic Steering. Ten díky využití hydraulického posilovače řízení a elektronicky řízeného elektromotoru téměř zcela eliminuje vibrace přenášené do volantu.

Reklama, v níž Jean-Claude Van Damme provádí svou roznožku, se vedle popularity a zařazení do sbírek uměleckých reklamních předmětů dočkala i extrémně velkého počtu parodií. Mezi první patřil nezdařený pokus o roznožku za pomoci ručně tlačených vozíků a krátce potom se začala šířit parodie s českým prezidentem Milošem Zemanem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - baca42
2. 2. 2014 11:15
Re: BOREC - oba dva
Někdo klepe na dveře.
Kdo je to ?
Jean Claude Van Damme .
Běžte všichni čtyři do prde-le >:D
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
2. 2. 2014 10:16
BOREC - oba dva
Jean-Claude Van Damme [odkaz] & VOLVO TRUCKS
[odkaz] [odkaz]
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: