Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti M45 Concept: předzvěst nové limuzíny

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Luxusní značka Nissanu pro americký trh - Infiniti - prezentuje v New Yorku studii M45. Ta představuje designerský styl, kterým chce Infiniti bojovat o zákazníky.

Zajímavě tvarovaná karosérie bez výrazněji ostrých hran a přechodů, množství chromu, 19palcové ráfky z lehkých slitin a přehledně koncipovaný a technikou prošpikovaný interiér jsou jedním z hlavních prvků, které se mají postarat o dostatečně sportovní střih připravované limuzíny.

Vnější vzhled je podpořen dostatečně výkonným motorem. Ten pro koncept M45 představuje osmiválec o objemu 4,5 l a výkonem 340 k (250 kW). Síla motoru je přenášena na zadní nápravu pětistupňovým automatem. Jeho ovládání zajišťuje volič na středové konzoli anebo ovladače přímo na multifunkčním volantu.

Mezi přednosti studie Infiniti M45 patří další technické prvky: aktivní zavěšení zadní nápravy, které automaticky přizpůsobuje nastavení stylu jízdy a rychlosti. Nechybí také varovný systém, který při náhodném opuštění jízdního pruhu informuje řidiče o této skutečnosti.

Zda se tato a další technika s prvky high-tech dostane do sériové podoby, není zatím jasné. Pokud ano, nemělo by to být dříve než na podzim příštího roku. Tehdy by se totiž měla objevit sériová podoba Infiniti M45.

Libor Zezulka
Diskuze (8)