Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q30: Fotografie interiéru odhalují techniku od Mercedesu

Jan Mička
Diskuze (21)
Infiniti odhalilo interiér nového modelu Q30. Premiéra vozu je plánována na frankfurtský autosalon.

Kolem prvního kompaktního modelu od Infiniti bylo v poslední době docela rušno. Automobilka nejdříve zveřejnila oficiální snímky, a nedlouho na to byl vůz zachycen v Praze během natáčení reklamního spotu. O interiéru jsme toho dosud moc nevěděli, to už ale od dnešního dne neplatí.

Krátce před premiérou Infiniti Q30 na autosalonu ve Frankfurtu zveřejnila japonská automobilka první fotografie interiéru. Vůz sdílí technický základ s Mercedes-Benzem třídy A, od Němců však pochází také například palubní počítač, panel klimatizace, elektrické ovládání sedadel, kliky dveří, seskupení tlačítek pod panelem rádia, a podobně rozložena jsou také tlačítka na volantu. Zajímavostí je ovládání automatické převodovky – volič není umístěn pod volantem jako u Mercedesů, ale na středovém tunelu, a velmi se podobá tomu z malých modelů Mercedes-AMG.

Značka Infiniti spadá do luxusního segmentu, na palubě Q30 proto můžeme očekávat hodnotnější materiály a větší důraz na dílenské zpracování. Vůz se na českém trhu objeví koncem letošního roku a nabídka pohonných jednotek zahne přeplňovaný benzinový dvoulitr a dva turbodiesely (1,5 a 2,2 litru). Výroba bude probíhat v továrně Nissanu v britském Sunderlandu.

Jan Mička
Diskuze (21)
Avatar - Blue Sun
2. 9. 2015 09:02
Re: Janči...
Pořád lepší exteriér, než Predátoři od Lexusu.
Avatar - Blue Sun
2. 9. 2015 09:01
Re: Hmm
Stejně u nás budou všichni volat z mobilu u ucha, takže nějaké ovládání telefonu v autě je zcela zbytečné... Když to vidím, připadám si pak se sluchátkem v uchu jako blbec... Asi jsem, moc aktivní blb.
Avatar - twistedTSD
1. 9. 2015 23:47
Re: Je to z venku moc pokroucené, ale interiér
Tahle konfigurace (hádám, že tvoje?) mu opravdu sluší. Ale jako takové mi prostě nesedí. Už jsem jich i u nás na Moravě pár potkal a prohlédl si, včetně AMG, a charakterizoval bych to jako takovou neforemnou "hroudu". Třeba ta zadní světla.... Mně tedy nesedl celý ten jejich nový designový jazyk, ale právě GLA a A mi vadí nejvíce.
Avatar - 3_diamanty
1. 9. 2015 22:08
Re: Je to z venku moc pokroucené, ale interiér
chce to vidiet nazivo... ale predpokladam ze dizajn bude ok .... mam rad takuto tvarovu emociu ;-) :yes: ... skatule od bot uz dnes nikto nechce ;-)
1. 9. 2015 21:31
Hmm
Koukám, že už i u tohoto Infiniti je důležitějším ovládacím prvkem, který si zaslouží být na volantu, ovládání telefonu zatímco ovládání tempomatu může být schováno kdesi po ním. ;-\