Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Irmscher, tradiční úpravce Opelů, v Německu končí

Michal Fokt
Diskuze (7)
Specialista na úpravy opelů a dalších značek koncernů General Motors a PSA zavře svou německou centrálu v Remshaldenu.

Že je situace na evropském trhu automobilů tíživá, je vidět i na problémech, v nichž se ocitly firmy, zabývající se úpravami vozů. Jeden z německých tuningových "klasiků" Irmscher se rozhodl restrukturalizovat firmu, dokud je čas a odhodlal se k jistě nelehkému rozhodnutí - zavřít 31. května 2013 sídlo firmy v Remshaldenu a kompletně ukončit činnost na domácím německém trhu.

Irmscher se ve světě automobilových úprav pohybuje od roku 1968, kdy vznikla rodinná firma ve švábském Winnendenu se specializací na značky, které v nabídce konkurenčních tunerů většinou chybí - Opel a další členy koncernu General Motors, ale také na francouzské duo Peugeot a Citroën. Celkem se za celou dobu existence firmy pro její úpravy rozhodlo kolem 5000 lidí.

V současnosti má firma zastoupení ve Španělsku, Portugalsku, Itálii, Švýcarsku a Velké Británii. Příznivci zmíněných vozů ale nemusí zoufat, Irmscher jako takový nekončí, pouze odchází z Německa. V současnosti se zvažují různé možnosti, kam přesunout sídlo firmy a rozhodnutí by mělo padnout zkraje příštího roku. V současnosti Irmscher zaměstnává 150 lidí, ze toho 64 ve městě Remshalden, ležícího nedaleko Stuttgartu.

Tento krok je důsledkem série tří špatných let a žádných náznacích změny k lepšímu v blízké budoucnosti.

Michal Fokt
Diskuze (7)
21. 11. 2012 22:32
Re: Peugeot X Opel
Z každýho auta se nakonec jednou stane Opel. >:-[]
21. 11. 2012 20:51
Re: Peugeot X Opel
ááááá tady si někdo nepřečet článek 8-s 8-s ......Irmscher upravoval Opel a další značky GM plus vozy PSA..... ;-)
21. 11. 2012 19:51
Irmscher
Sice ceny jsou docela vysoké, ale úpravy nějak vypadají narozdíl od jiných firem, které vyrábějí opičárny.... škoda. :-(
21. 11. 2012 18:55
Re: Peugeot X Opel
jj také jsem na to koukal hahah, redaktor prostě neměl svůj den >:D :yes:
21. 11. 2012 17:36
Peugeot X Opel
Tak teď nevím, jestli u těch posledních 2 modelů z galerie dokázal Irmscher přeoperovat Opel na Peugeot nebo naopak. 8-s