Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Isuzu a Toyota budou společně vyvíjet nový turbodiesel 1,6 l

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Společnosti ISUZU MOTORS LIMITED (Isuzu) a TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) oznámují, že uzavřely základní dohodu o obchodní spolupráci při vývoji, výrobě a prodeji malých dieselových motorů.

Společnosti Isuzu a TMC uzavřely v listopadu loňského roku předběžnou smlouvu, ve které se zavázaly prozkoumat možné synergické výhody obchodní spolupráce při vzájemném využívání svých vedoucích kapacit na poli výzkumu, vývoje a výroby i vzájemném doplňování znalostí v oblasti vývoje technologií. V mezidobí provedly obě společnosti šetření s cílem dosáhnout dohody na konkrétních podrobnostech obchodní spolupráce.

Firmy budou vyvíjet motor o zdvihovém objemu 1,6 litru s hliníkovým blokem válců. Tento agregát bude určen pro vozy Toyota prodávané na evropských trzích. Obě společnosti využijí své technické schopnosti a odborné znalosti při vývoji motoru, který snese ta nejpřísnější světová měřítka.

Isuzu a TMC zahájí rozhovory o podrobnostech spolupráce při vývoji, výrobě a prodeji dieselového motoru, nicméně hlavní úlohu bude mít většinou firma Isuzu. Výroba by měla být zahájena kolem r. 2012.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - WinDiesel
24. 8. 2007 16:31
Re: A dalsi
To se ale pleteš TUDYDUDY, VW má svůj 1,6TDi common rail již v předprodukci a Golf jej dostane na začátku příštího roku a s ními řada koncernových aut. 1,6TDi se pravděpodobně bude vyrábět i v ČR, hlavně pro Fkodofku ve verzích 55, 66, 77 a 92kW. Tady naopak zaspala Toyota..... :no:
24. 8. 2007 14:26
A dalsi
Toto jen dokazuje jiz(alespon mnou)diskutovane tema,ohledne pozdniho vstupu Vw do nizkoobjemovych turbodieselu.Ted si tam Toyota spolecne s Isuzu pekne v klidu udelaj nejaky poradny,,delo",pocitam s vykonem okolo 90kw,no a hned po Renaultu budou druhy,ktery vw radne setrou. ;-)