Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italská automobilka Ferrari loni zažila rekordní rok

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Automobilka z Maranella prodala přes sedm tisíc aut a utržila v přepočtu více než padesát miliard korun.

Tržby italského výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari v loňském roce poprvé překonaly dvě miliardy eur (50 miliard Kč). Společnost loni zvýšila dodávky téměř o desetinu na rekordních 7195 vozů. Firma o tom dnes informovala na svých internetových stránkách.

Tržby stouply o více než 17 procent na 2,25 miliardy eur. Automobilka upozornila na silné tempo růstu v Číně, Spojených státech, Německu a Británii. Čistý zisk se nicméně zvýšil pouze mírně na 209 milionů eur.

"S těmito výsledky můžeme být pouze spokojeni. Bylo jich dosaženo v ekonomickém prostředí, které zůstává obtížné, a to zejména v Evropě," uvedl předseda společnosti Luca Cordero di Montezemolo. Dodal, že firma pokračuje v zahraniční expanzi a její prodejní síť nyní pokrývá 58 zemí.

Na americkém kontinentu se prodej Ferrari zvýšil o osm procent na rekordních 1958 vozů. V Číně stoupl dokonce o 63 procent na 777 vozů. V Británii prodej vzrostl o 23 procent na 574 vozů a v Německu o téměř 15 procent na 705 vozů, napsala firma.

Ferrari je součástí italské automobilky Fiat, která vlastní také například značky Lancia, Alfa Romeo či Maserati. V České republice se loni podle lednové zprávy oficiálního prodejce Scuderia Praha prodalo 42 nových vozů Ferrari, což je o čtyři více než v předchozím roce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
19. 2. 2012 22:32
Re: auto paradne ale na bezne jazdenie absolutne nepraktice
Projed se ferrari, projed se astonem a projed se porsche :-) kazde auto je o necem jinym, ale kazde auto te na nekvalitni silnici vyklepe :-) nesmis tolik koukat na autosalon a "experty" je pravda ze ferrari je nejultimatnejsi z techto aut, ale i tak se snim da cestovat na dlouhy vzdalenosti ;-)
19. 2. 2012 17:20
Re: auto paradne ale na bezne jazdenie absolutne nepraktice
koukám,že jsi expert na supersporty. Ferrari tě vytřese, tak bys "koupil" Aston nebo Porsche >:D žij dál spokojeně ve světě snění a "nákupů".
19. 2. 2012 01:09
Re: auto paradne ale na bezne jazdenie absolutne nepraktice
Dokonca to nema ani 500L kufor a sietku na batozinu.
To si fakt moze kupit iba blazon za tolko penazi :-)
18. 2. 2012 20:50
Re: Kolik stojí Ferrari?
Ono asi i ten základ musí být pecka! Přiznám se, že Ferrari znám jenom z fotek a z pohledu přes sklo salonu AR Cars v Ostravě - tam jsou ceny kolem 2 - 3 mega.
Avatar - sendador
18. 2. 2012 20:41
Re: auto paradne ale na bezne jazdenie absolutne nepraktice
a nejhorsi je, ze to nedelaj jako kombajn s tdickem ;-)