Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco: Čtyři speciály pro rallye Dakar

Michal Fokt
Diskuze (0)
Gerard de Rooy a jeho týmoví kolegové letos opět se speciály Iveco vyrazí na nejnáročnější rally planety s cílem bojovat o vítězství v kategorii trucků.

Iveco a výrobce motorů FTP Industrial oznámily, že se i letos (už počtvrté) staly hlavními sponzory nizozemského týmu Iveco De Rooy Petronas, jenž se zúčastní Rally Dakar 2014 se čtyřmi speciály, postavenými na bázi italských trucků.

Na start v argentinském Rosariu se postaví sám de Rooy za volantem vozu Iveco PowerStar, zatímco jeho kolegové budou řídit speciál Iveco Trakker Evolution. Hans Stacey bude šoférovat verzi Trakker Evolution 3, zatímco starší Trakkery Evolution 2 povedou Pep Vila a Jo Adua. Auta pro Dakar jsou vybaveny commonrailovými řadovými šestiválci FPT Industrial Cursor 13, pracujícími s tlakem až 220 barů a disponujícími výkonem 900 koní a točivým momentem 3800 N.m již při 1100/min.

Letošní Dakar bude představovat pro účastníky novou výzvu, protože pouze 60 % trati bude společných pro všechna vozidla, zbytek bude z důvodu zajištění bezpečnosti specifický pro každý druh dopravního prostředku, můžeme se tedy letos ve Valparaisu dočkat různých překvapení.

Michal Fokt
Diskuze (0)