Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Pace dorazí i v čistě elektrické verzi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Podobně jako spřízněný Land Rover se i Jaguar hodlá pustit do výroby elektromobilu. Ten má vzniknout z připravovaného crossoveru F-Pace.

Jaguar F-Pace se sice ještě ani nepředstavil ve své konvenční podobě, jejíž uvedení na trh je naplánováno na příští rok, ale to nebrání automobilce v zahájení vývoje jeho elektřinou poháněného provedení.

Podle informací britského Autocaru se máme představení elektromobilu Jaguar F-Pace dočkat do dvou let s uvedením na trh v roce 2018. Sériový model má disponovat podobnými výkony jako konvenční verze a dojezdem na jedno nabití baterií okolo 300 km.

Za vývojem elektřinou poháněného Jaguaru stojí na jedné straně dosavadní prodejní výsledky amerického výrobce elektromobilů Tesla Motors a na straně druhé stále přísnější emisní normy.

Pro Jaguar je podobně jako pro řadu dalších výrobců stále velmi důležitý severoamerický trh a pro prémiové značky je z něj pak nejdůležitější Kalifornie, která stále zpřísňuje svou legislativu ohledně emisí výfukových plynů a naopak podporuje nástup elektromobilů a hybridů.

V tomto směrování pak Kalifornii více či méně následuje několik dalších severoamerických států a právě díky tomu se značky jako je Jaguar v současnosti věnují vývoji hybridních nebo čistě elektrických verzí svých modelů.

Vedle severoamerického trhu se očekává v blízké budoucnosti stále rostoucí poptávka po prémiových a luxusních hybridech a elektromobilech i v Evropě nebo Číně, kde se budou především ve velkých městech stále více rozšiřovat tzv. zóny s nulovými emisemi, do nichž bude možné vjet pouze s vozem schopným jízdy čistě na elektřinu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
23. 2. 2015 10:13
krása a pruuser
nádherný, ale takýto cros na baterky? Šport na baterky? Baterky povinne do mestských taxíkov, takto je to len divadielko.
Avatar - Ja Prvni 123
22. 2. 2015 22:14
Ale on uz se konvecni predstavil docela slusne...
jen to chce vic hledat.
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
22. 2. 2015 22:13
Re: diamant
Souhlas - dokud je to jedna z moznosti, tak mi to nevadi.
;-)
22. 2. 2015 12:30
Re: diamant
Jj souhlasím s tím krasavcem, je to krásný čistý a svěží design, mohl by rozčeřit vody D3 ;-) K těm baterkám - a není to fuk? Pokud bude na výběr, tak ten co bude chtít baterky, nechť si je koupí ....
22. 2. 2015 06:53
Re: diamant
ceně:)