Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type dostal luxusní kufr na míru od firmy Moynat

Michal Fokt
Diskuze (43)
Plně využít zavazadlový prostor roadsteru Jaguar F-Type s oválným vstupním otvorem není zrovna snadné, francouzský výrobce luxusních zavazadel ale má řešení, zhmotněné 900 hodinami ruční práce.

Francouzský výrobce zavazadel Moynat možná není tak známý, jako jiné značky z branže, zvuk ale rozhodně má, výrobě zavazadel na míru se věnuje od roku 1849 a proslavil se zejména patentovaným zavazadlem Limousine Trunk z roku 1902, které mělo zaoblené dno tak, aby bylo snadné jej umístit na střechu auta.

Letos otevírá Moynat svůj první butik mimo Paříž, pro který byla vybrána londýnská Mount Street. A jak byste lépe nalákali britské boháče, než na příslušenství pro sporťák domácí provenience. Moynat se ve spolupráci s Jaguarem rozhodl vytvořit zavazadlo, které by perfektně prošlo oválným vstupním otvorem do kufru roadsteru Jaguar F-Type.

Výsledkem je ručně vyrobený kufr, jenž byl vytvarován pomocí devíti vrstev dřeva a potažen kůží, což zabralo více než 900 hodin práce a jeho cena tedy bude ...extrémní. Uvnitř něj byste navíc našli elektrický skútr, určený k objíždění blízkého okolí. Líbí se vám?

To by mohl být trochu problém - toto zavazadlo vzniklo v jediném exempláři čistě kvůli propagaci londýnského butiku. Není ovšem pochopitelně vyloučeno, že by se Francouzi v případě zájmu britských gentlemanů nechali obměkčit k výrobě dalších kousků. Jako pravděpodobnější se ovšem jeví využití nabídky samotné automobilky, která pro F-Type také nabízí sadu pěti zavazadel, navrženou tak, aby byl kufr využitý co nejlépe.

Michal Fokt
Diskuze (43)
16. 3. 2014 10:32
Re: sikovne riesenie
Dokud kupuješ přímo od automobilek, tak cena bývá celkem přiměřená ceně auta. Ale jakmile oslovíš firmu, která se zabývá luxusními zavazadly a má více než stoletou tradici, tak se jeden kufr může vyšplhat klidně na půl milionu. Obzvláště, pokud se bavíme o tisíci hodinách práce. Mohlo by se i stát, že kufry budou dražší než celé auto. :-)
Avatar - Hammunasakra
16. 3. 2014 00:46
Re: sikovne riesenie
Zas tak dramatický to neni. Náhodou vim že set 3 ks pro Ferrari California stál nějakejch 7 t. €, takže do statisíců se dostaneš ale zas takový drámo to neni..
15. 3. 2014 23:49
Re: sikovne riesenie
Pokud chceš využít zavazadelník co nejefektivněji, tak někdy lepší možnosti není. Ale spíš se tomu snažím vyhnout. Už mám zavazadla, která mám rád. A tahle na míru bývají na jedno použití. Pro mne je to tedy otázka toho, jak moc špatný kufr je, jak dlouho auto plánuji mít, jestli v něm musím převážet tolik věcí a kolik mě ta sranda bude stát, protože se zavazadly se klidně můžeme dostat do stovek tisíc. Za kus.
Avatar - flyboyeda
15. 3. 2014 19:32
Re: IQ Test
a je hotovo :-) :yes:
15. 3. 2014 19:22
Re: IQ Test
Přesně tak :yes: