Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover loni prodal více než 400.000 vozů

Jan Mička
Diskuze (49)
Jaguar Land Rover může jásat. V loňském roce navýšil prodeje u všech značek.

Loňská prodejní čísla Jaguar Land Roveru vyvolala nadšení. Společnost ve srovnání s rokem 2012 celkově vykázala devatenáctiprocentní nárůst, konkrétně se bavíme o 425.006 vozech. Navýšení prodejů bylo dosaženo ve všech větších regionech z celkově 42 světových trhů včetně USA, Velké Británie, Indie či Brazílie. Hlavním tahounem se stal Range Rover Evoque, nezaostal však ani velký Range Rover nebo jeho verze Sport.

Land Rover si na celkové bilanci připsal největší zásluhu. Jeho vozy si loni pořídilo 348.338 zákazníků, což je o 15 % více než v roce 2012. Dařilo se však i Jaguaru – se 76.668 prodanými automobily si připisuje nárůst o 42 % a řadí se mezi jedny z nejrychleji rostoucích značek v USA, Německu a Indii. Nejvíce zákazníků přilákaly modely XJ a XF, roadster F-Type za nimi ani s pozdějším datem uvedení o moc nezaostal.

Generální ředitel společnosti Dr. Ralf Speth se v souvislosti s úspěšným loňským rokem nebránil nadšení. Je to prý hlavně obrovský důraz na design, technologie, inovace a kvalitu, které k rekordním výsledkům dopomohly. Příští rok se díky doplnění modelů o Jaguar F-Type Coupé pravděpodobně dočkáme dalšího nárůstu.

Jan Mička
Diskuze (49)
Avatar - 3_diamanty
23. 1. 2014 15:02
Re: rozpaky
pride cas , na ceste je novy freelander , novy mensi land rover landy, chysta sa novy jag SUV aj nieco v strednej triede, dam ruku do ohna ze v r 2017 uz budu predaje spolu kdesi na urovni 700 tisic minimalne, neboj ono to porastie, nejde to hned ;-)
Avatar - Petrolhead_CZ
23. 1. 2014 14:54
Re: Jaguar šlape
Německé není zobecňování, ale jen obyčejná deskripce (psal jsem o Audi, BMW a VW, kde to až na opravdu malé vyjímky platí bezezbytku). Nikde nepíšu, že to platí na všechny německé vozy/značky. Takový MB s AMG patří k tomu nejlepšímu. Takže nějak nechápu tvé opovržení?
Avatar - Ozzman
23. 1. 2014 14:53
Re: Jaguar šlape
No vidiš, tak to sme skoro sousedi taky sem kousek od Kladna... tak si aspoň Dinar nemusí myslet, že se to tady jen krade, ale že tu máme vysokej životní standard :D:D:D škoda, že jen někteří >:D
Avatar - Dinar
23. 1. 2014 14:52
Re: Letos žádný dramata
Souhlas, jen s těmi smysluplnějšími penězi si nejsem jist :-) , ale třeba jen větší barevná paleta u Sporta je jedním z důvodů, proč u mně dostal v aktuálním výběru příštího SUV přednost před X5 nebo cayennem, v červené firenze na titatových kolech je prostě k sežrání. ;-)
Avatar - Petrolhead_CZ
23. 1. 2014 14:49
Re: Jaguar šlape
Také bydlím na vesnici (kousek za Kladnem) a také je tu neobyčejná koncentrace extraordinérních strojů :-) 458 Italia (tu mi známý na pár hodin půjčil, dodnes nepřekonaný zážitek), F430, 911 GT3 (v té jsem jel jako spolujezdec), Gallardo, 2x Bentley Continental a kdysi když měl Pergl ještě Enzo, viděl jsem ho u nás na dálnici směrem na Prahu. Poprvé a naposledy, ani nevím, kam přesně ho následně prodal.