Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover: Speciální edice pro XF, Discovery a Evoque

Jan Mička
Diskuze (2)
Jaguar Land Rover rozšířil nabídku vybraných modelů. Těšit se můžeme na speciální edice Jaguaru XF, Land Roveru Discovery a Range Roveru Evoque.

Speciální edice R-Sport Jaguaru XF se vztahuje jak pro karosářskou verzi sedan, tak i praktičtější Sportbrake. K bohaté základní výbavě se však váže jedna rozporuplná nutnost – pod kapotou totiž můžete mít pouze vznětový šestiválec o výkonu 177 kW a točivém momentu 500 N.m. Agregát je standardně spojen s automatickou osmistupňovou převodovkou ZF.

A co za základní cenu 1.500.446 Kč (platí pro sedan, Sportbrake je o necelých 75.000 korun dražší) dostanete? Inteligentní systém start/stop, litá 19“ kola, xenonové světlomety, možnost připojení externího zdroje hudby přes bluetooth nebo navigační a multimediální systém se sedmipalcovým dotykovým displejem.

R-Sport však není pouze o výbavě, ale také o stylu. Zákazníci proto mohou sáhnout po speciálních nástavcích prahů, zadním spoileru nebo sportovním provedení interiéru. O změnách na podvozku či motoru není v oficiálních informacích ani zmínka.

Vedle sportovně střiženého sedanu a kombi představil Jaguar Land Rover také speciální edici terénního dříče Discovery. Verze Anniversary vychází z výbavového stupně HSE a za 1.700.157 nabídne xenonové světlomety, navigaci, elektronicky řízený pneumatický podvozek, zimní paket nebo elektricky nastavitelná přední sedadla. Cenové zvýhodnění v tomto případě činí 51.463 Kč.

Automobilka nakonec nezapomněla ani na model Evoque, nejmenšího zástupce Range Roveru. Speciální verze Czech Edition stojí od 1.219.455 Kč a za tu cenu dostanete třeba litá 19“ kola, xenonové světlomety, audiosystém Meridian s bluetooth konektivitou, panoramatické střešní okno či zimní paket. Vůz je již nyní k dostání u autorizovaných dealerů.

Jan Mička
Diskuze (2)
24. 4. 2014 12:46
Re: jul sa uz blizi
Nech toho ty králi, nikdo ho ještě neviděl, nevyzkoušel, neví parametry. To je nesmysl...

To, jak je vysoko nastavená laťka dokazuje přístup Audi, který představení nový A4 posunulo. Chce si být jistý, že B9 půjde nad novou C-Klasse. Pokud XE zůstane na půli cesty, může vylítnout jako nova v případě Ghibli, ale dlouhodobě by se neudržel a teoreticky mohl ztratit zatím lepšící se image automobilky. D3 nic dokazovat nemusí, JLR ještě hodně.
Avatar - 3_diamanty
24. 4. 2014 12:21
jul sa uz blizi
uz coskoro nastane vymena strazi v strednej triede, novy kral triedy prichadza

[odkaz] [odkaz]

jaguar land rover :yes: