Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover: V polovině roku vzrostly prodeje o 14 procent

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
Automobilce Jaguar Land Rover opět narostla prodejní čísla. V prvních šesti měsících letošního roku si oproti loňsku polepšila o 14 %.

Britský výrobce luxusních aut Jaguar Land Rover prodal v první polovině letošního roku rekordních 240.372 aut. Ve srovnání se stejným obdobím loni se prodej zvýšil o 14 procent, oznámila automobilka.

Prodej za první pololetí byl vyšší než prodej automobilky za celý rok 2010. Modely Jaguar měly na celkovém prodeji zhruba pětinový podíl. Modelů značky Land Rover se prodalo 196.785, napsala agentura DPA.

Jaguar Land Rover je divizí indické automobilky Tata Motors. Ta v roce 2008 koupila značky Jaguar a Land Rover od americké automobilky Ford Motor za 2,3 miliardy dolarů (46,4 miliardy Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
14. 7. 2014 04:14
Re: Správná doba
Tebe si splést nejde, jsi pro tebe naštěstí za hranicí, kdy si některé fakta už neuvědomuješ. Pro ostatní hrozný, pro tebe výhoda... ;-)
14. 7. 2014 04:13
Re: Správná doba
Zkus trochu logiky autobusáku ;-)
13. 7. 2014 15:34
Re: Správná doba
Peníze sem netahej.
O těch jsme se nebavili.Chtěl jsi vědět v čem je evoque lepší. Já říkám, že je lepší ve všem než picasso.A s majiteli se mám možnost setkat častěji než ty.Jezdíme do stejného servisu. :-)
13. 7. 2014 14:45
Re: Správná doba
Vzhled, prestiž značky , motory,celkové zpracování, převodovka, odhlučnění.... Vlastně všechno. Ty to asi neocenis. :-)
13. 7. 2014 12:50
Re: Správná doba
Fakt nechápu, proč by se chtěl SUV zabraňovat vjezd do měst. Pokud plní patřičné emisní předpisy, není absolutně žádný důvod to dělat. Stejně se prodávají v čím dál kompaktnějším formátu, SUV to přece není jen Range Rover nebo Audi Q7...
P.S. Pokud tě ser...e, že na SUV nemáš dost financí, změn zaměstnání nebo si kup Dacii Duster, není to tak úplně blbé auto ;-)
A ještě jedna poznámka - výsledky Euro NCAP na ochranu chodců jsou opravdu to poslední, podle čeho vybírám auto. Pokud prostě neopatrný člověk vleze pod auto, bohužel to většinou odnese. Nic moc se s tím bohužel dělat nedá, lidské tělo je mnohem křehčí než karoserie. Prznit ale kvůli tomu design moderních aut a zvyšovat spotřebu (obludně vysokými přídky) se mi zdá být velká zhovadilost.