Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak si vede Sebastien Vettel jako Infiniti Director of Performance?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Infiniti chytilo příležitost za pačesy a udělalo z formulového šampiona stáje, kterou sponzoruje,"ředitele pro výkonnost". V čem Vettelova role vlastně spočívá?

Motorsport je pro automobilky stále jedním z nejdůležitějších zdrojů informací pro vývoj, ale i propagaci. Jenže motorsport je také dost nákladná záležitost s nejistým výsledkem. Značce Infiniti se ovšem povedl geniální marketingový tah. Přišla takříkajíc k hotovému a sponzorováním vítězné stáje Red Bull, která je držitelem mistrovského titulu a za níž jezdí úřadující světový šampion Sebastien Vettel, získala velmi silný marketingový nástroj.

Ba co víc, samotného Vettela využila k vytvoření speciální edice SUV FX a nyní jej angažovala jako "ředitele pro výkonnost" a využívá jeho poznatky k tomu, aby jejich budoucí auta byla ještě lepší. Inženýři u konkurence s dlouholetými zkušenostmi s vývojem se asi shovívavě usmívají, jejich kolegové z marketingu si ale nejspíš rvou vlasy, že je to také nenapadlo. A to bez ohledu na to, zda Vettel je nebo není nějakým reálným přínosem.

Michal Fokt
Diskuze (0)