Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

James May se pustil do výroby ginu, nabízet ho bude i ve vlastní hospodě

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Známý britský moderátor má mnoho koníčků, včetně popíjení ginu. Nyní se však rozhodl začít ho i vyrábět.

James May je pro většinu z nás především moderátorem motoristických pořadů, ve skutečnosti se však jedná o muže mnoha zájmů a schopností. Kromě pořadů o autech totiž připravoval také pořady o různých hračkách, cestování, vaření nebo kutilství. Navíc má ohromný přehled o historii, umění, atd. Je to zkrátka skutečný renesanční muž.

Jedním z jeho zájmů, jak sám přiznává, je ale i popíjení ginu, který pravidelně ochutnával během svých cest po celém světě. Nyní se však rozhodl uvést na trh také vlastní značku ginu, která bude k dostání jak na webových stránkách, tak v jeho vlastní hospodě.

May totiž v říjnu minulého roku koupil polovinu hospody Royal Oak ve vesničce Swallocliffe, ležící v hrabství Wiltshire, která je nedaleko jeho bydliště. Kromě toho je však možné si gin také objednat, respektive předobjednat.

Na webových stránkách jamesgin.com totiž momentálně běží předprodej vůbec první várky tzv. „Asian Parsnip Gin“ – tedy ginu s pastinákem, který by měl k prvním zájemcům putovat v srpnu tohoto roku. James May každou láhev z této první várky ručně očísluje a poté podepíše. Pokud tedy odoláte pokušení ochutnat, může jít o sběratelskou záležitost.

Množství lahví v první várce bohužel neznáme, objednávky jsou však omezeny na dvě lahve pro zákazníka. Jedna lahev pak vyjde na 42 liber, tedy v přepočtu cca 1.250 Kč. Není to sice málo, James Gin však slibuje naprosto unikátní zážitek z chuti.

Pokud jste se nyní nadchli a chystáte se objednávat, máme pro vás špatnou zprávu. První objednávky jsou zatím vyhrazeny pouze pro zájemce z ostrovního království. Podle všeho se časem chystá rozšíření nabídky i pro zbytek starého kontinentu, zatím je však jedinou možností zajistit si koupi přes prostředníka ve Velké Británii a doufat, že vám lahev přiveze a nevypije.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - caliban
19. 7. 2021 15:04
....
Piju líp, když řídím.