Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jan Kopecký je mistr Evropy v rally 2013

Michal Fokt
Diskuze (6)
Přepisují se dějiny rallysportu - závodník Jan Kopecký se stal prvním Čechem, jenž vyhrál šampionát ERC (European Rally Championship).

Jednatřicetiletý český jezdec Jan Kopecký se už konečně zbavil prokletí být věčně druhý. Stál za obrovským úspěchem divize Škoda Motorsport v IRC, když skončil v předešlých čtyřech letech čtyřikrát na druhém místě a nyní se konečně dostal v hodnocení šampionátu jezdců úplně nejvýš. Vítězstvím na Rally Croatia si společně s navigátorem Pavlem Dreslerem zajistil titul mistra Evropy v seriálu ERC.

Škoda Fabia S2000 dovezla Kopeckého a Dreslera poosmé z osmi závodů na stupně vítězů, přičemž získali zlato v šesti podnicích (Rakousko, Azory, Rumunsko, Kanárské ostrovy, Chrovatsko a pochopitelně také na zlínské Barumce) a úspěšný byl i v českém mistráku, kde zvítězil v dosavadních čtyřech závodech a má ambice svou formu potvrdit i v posledním závodě v Příbrami o tomto víkendu. Jan Kopecký tento úspěch považuje za splněný sen a děkuje týmu i spolujezdci za perfektní práci, díky níž by se tento triumf nemohl podařit.

Jestlipak tedy Škoda oslaví titul ERC nějakou speciální edicí Škody Fabia RS, která by tím pádem mohla být i rozlučkovou edicí s eresovou Fabií jak takovou, když už se s tímto modelem do budoucna nepočítá?

Michal Fokt
Diskuze (6)
3. 10. 2013 09:34
Re: ok
Alerem, trochu podladěnym.
2. 10. 2013 23:08
Velká gratulace
S navigátorem Ing. Pavlem Dreslerem sem celý den seděl v laboratoři. Takový nenápadný mistr Evropy :-)
2. 10. 2013 17:30
ERC
Dobrý, ale stále je to jen druhá liga. Takže až tak bych se s tím nechlubil.
Avatar - šmoula nešika
2. 10. 2013 15:31
Gratulace
Velká gratulace, Kopečáku. :-)
Avatar - KANKUNEN
2. 10. 2013 12:48
Gratulace, ale ta úroveň
ME už desítky let nemá žádnou úroveň. Něco takového, že by se ME zúčastňovali mistři jednotlivých zemí není. Porovnání národních špiček Francie, Itálie, Španělska, Belgie, Finska, Norska a ostatních vůbec neexistuje.