Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonský úpravce si pohrál s Rolls-Roycem Cullinan. Co říkáte na výsledek?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Možná vám to také připadá zvláštní, ale zřejmě existují lidé, kterým Rolls-Royce Cullinan připadá nevýrazný, obyčejný a nenápadný.

Pro takové zákazníky naštěstí existují různí úpravci a výrobci tuningových doplňků. Jako třeba japonská společnost Wald International, která přichází s vlastní verzí luxusní SUV. Jmenuje se Cullinan Sports Line Black Bison Edition.

Černý lak tu doplňují různé chromované detaily a o patřičně agresivní výraz se pak starají sportovní doplňky - nové nárazníky, nové prahy, zadní spoiler nebo nápadný difuzor.

Cullinan Black Bison je také ve srovnání se standardní verzí podvozkem blíž silnici. Vzduchové zavěšení stejně jako u tovární varianty umožňuje měnit světlou výšku.

Pozornost určitě upoutají také obrovská kola, kované disky mají průměr 24 palců.

Jestli Wald International nabízí i nějaké úpravy pohonného ústrojí, nevíme. Vzhledem k absenci takové informace v oficiálních materiálech o tom pochybujeme.

Cullinan je však i v sériové podobě dostatečně výkonným automobilem. Pod kapotou ukrývá dvěma turbodmychadly přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6,75 litru, který dává nejvyšší výkon 420 kW a maximální točivý moment 850 N.m. Zhruba 2,7 tuny vážící SUV díky tomu zrychluje z klidu na stovku za 5,2 sekundy a jede až 250 km/h.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme