Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer se může vrátit na trh v roce 2021 a opět má zamířit do terénu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Koncern General Motors ukončil činnost značky Hummer před téměř deseti lety, ale nyní zvažuje její oživení. Může ji totiž využít pro svůj vstup mezi výrobce SUV a pick-upů s elektrickým pohonem.

Hummer vyrobil poslední automobil v podobě zástupce modelové řady H3 v květnu roku 2010 a od té doby je tato značka v rámci koncernu General Motors nefunkční, ale stále se objevují zprávy o jejím možném oživení. Podle těch nejnovějších má být její budoucnost spojena s elektromobily.

Koncern General Motors, který Hummer stále vlastní, se k jeho návratu na trh oficiálně nevyjadřuje, ale podle informací, které zveřejnila agentura Reuters, se můžeme prvního nového modelu této značky dočkat již v roce 2021.

Hummer totiž může být koncernem General Motors využit pro nové pick-upy a SUV s elektrickým pohonem. Prvním novým zástupcem této značky se tak může údajně stát prémiový pick-up, který je podle neoficiálních informací již vyvíjen v rámci programu BT1 electric truck/SUV.

Na tento pick-up pak může v roce 2022 navázat ostřejší provedení, které inspiruje Ford F-150 Raptor a v roce 2023 pak má dorazit elektrické SUV značky Hummer. Prozatím se ovšem jedná o spekulace, které souvisí právě s vývojem nových elektrických pick-upů a SUV koncernu General Motors. Vyloučeno není, že tyto nové elektromobily budou nakonec nabízeny pod značkami Chevrolet, GMC a Cadillac.

Hummer má mít podle neoficiálních informací na severoamerickém trhu ideální pozici pro prodej velkých pick-upů a SUV s čistě elektrickým pohonem, protože právě v jeho případě mají být zákazníci ochotni akceptovat jejich vyšší cenu oproti srovnatelným konvenčním modelům značek Chevrolet a GMC. Zároveň pak může doslova vyšlapat cestu pro luxusní elektrické SUV značky Cadillac. Zda se návratu značky Hummer skutečně dočkáme, však ukáže teprve čas.

Zdroj: Reuters, Carscoops

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
21. 10. 2019 22:05
No doufám
že pro tyhle pokusy s elektrikou si vyhradí Hummer a ostatní značky nechaj dělat spalováky
21. 10. 2019 17:26
jeden i pro Gretu
Arnie jeden sobe, nejspis H1 a druhej Grete Thurnberg, tam bude stacit H2 pro par transparentu dobry