Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Cherokee: Do Evropy v listopadu, první se dočká Španělsko

redakce AUTO.CZ
Diskuze (105)
Zajímavý model automobilky Jeep bude možné dostat i v Evropě pod stromeček, ovšem pouze na vybraných trzích.

Zatímco američtí zákazníci se nového Jeepu Cherokee dočkají 30.září, Evropa si na odkládaný model počká až do listopadu. Prvním trhem, kde se model s futuristickým designem začne prodávat, bude Španělsko, kde má koncern Fiat tradičně dobrou pozici. Potvrdil to španělský šéf Fiatu Luca Napolitano: tamní zákazníci se dočkají v listopadu. To, že se Cherokee poprvé objeví ve Španělsku, šlo ostatně odhadnout podle španělsky namluvené reklamy, která se před pár dny objevila na internetu. V Česku se vozů dočkáme ve druhém čtvrtletí roku 2014.

Model Cherokee provázejí už nějakou dobu těžkosti. Nejdříve Jeep o měsíc posunul zahájení sériové výroby tohoto SUV, následně byl posunut i start prodeje v USA , a to kvůli úpravám softwaru devítistupňového automatu. Cherokee mělo být u dealerů v polovině srpna, následně automobilka začala obecně tvrdit, že prodej bude zahájen během třetího čtvrtletí letošního roku.

Třetí čtvrtletí s blížícím se září pomalu končí, Jeep nadále trvá na tom, že tento slib splní. Podle nejnovějších zpráv se nové Cherokee k americkým prodejcům dostane do pondělí 30. září, tedy do posledního dne třetího čtvrtletí. Dovezení vozů do showroomů je jedna věc, samotné zahájení prodeje druhá. Přesné datum začátku prodeje však oznámeno nebylo. Jeep si přitom od nového modelu mnohé slibuje; ročně chce vyrábět 250.000 kusů Cherokee.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (105)
1. 10. 2013 23:08
Re: Je to zrůda
Naštěstí teď si stojí skvěle jen musí dotovat evropskou filiálku, ale má z čeho.
Avatar - Barrichello
1. 10. 2013 19:52
Re: peknej
Proč by ho kupoval koncern, který tam již zastoupen je? Aby zničil konkurenci? Vidíš, to si nedovolilo ani bohaté VW....a že by na to mělo....ona totiž us vláda požadovala kdyžnic jiného uchování výroby a pracovních míst >:D
Avatar - Barrichello
1. 10. 2013 19:50
Re: Schválně jestli někdo z vás si vzpomene na hnusnější aut
Nová máska, nvoý zadní loga, nový kola, nový kryt volantu, nový hodiny, nový klíčky, přehrání uvítací obrazovky navigace.....sem možná na něco zapoměl....

Trochu drahá a zbytečná sranda
1. 10. 2013 17:45
Re: Je to zrůda
Ford své finanční problémy pořešil prodejem Landa Roveru a Jaguaru. Dále si své casch flow vylepšil prodejem Volba. Pokud si na to nevzpomínáte stačí dohledat.
Avatar - Barrichello
1. 10. 2013 16:15
Re: peknej
VW už tam je....má tam i továrny....

A PSA zřejmě nemělo dostatek financí na nákup + nějaké ambice prodávat své evropské modely v USA....
Renault má Nissan a navíc už tam jednou byl (v USA v rámci koncernu AMC a Renaulty jako Eagle, byla to katastrofa).