Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep představil v reklamě na Super Bowl další elektrickou novinku, horské elektrokolo

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Značka Jeep využila letošní Super Bowl k propagaci nového pick-upu Gladiator, kromě toho však ukázala i novou elektrickou novinku. Horské elektrokolo.

Jeep během letošního Super Bowlu představil reklamu na pick-up gladiátor, která navazuje na legendární komedii Na Hromnice o den více (Groundhog Day) z roku 1993. Hlavní roli v reklamě si přitom stejně jako ve filmu střihl známý komik Bill Murray, pro kterého se prý jednalo o vůbec první celostátní televizní reklamu.

Příběh reklamy vychází z hlavní zápletky filmu, kdy se Murray každý den budí do toho samého dne. Ovšem zatímco ve filmu je z této rutiny poměrně brzy znuděn a otráven, ve filmu si ji užívá. Na ulici totiž stojí zaparkovaný nový Jeep Gladiator, se kterým není podle sloganu automobilky žádný den stejný.

Kromě mnoha zábavných situací a hlášek se však ve spotu objevuje jedna zajímavost, kterou je speciální horské elektrokolo se značkou Jeep. To zatím v nabídce automobilky chybělo, krátce po zveřejnění reklamy však automobilka spustila i speciální webovou stránku určenou přímo tomuto produktu.

Elektrické horské kolo Jeep e-Bike (typ „Fat bike“ - tedy horské kolo s širokými pneumatikami usnadňujícími jízdu po různé škále povrchů) by mělo být dostupné od června roku 2019 a jeho výrobu by měla zajišťovat společnost QuietKat, která je v zámoří odborníkem na horská i městská elektrokola.

Video se připravuje ...

Elektrokolo Jeep e-Bike by mělo být osazeno elektromotorem o výkonu 750 Wattů, který bude zásobovat baterie s kapacitou postačující ke zdolání až 40 mil na jedno nabití (cca 64,4 km). Jeep však nezmiňuje, zda se jedná o čistě elektrický dojezd, nebo dojezd s asistencí (šlapáním).

Komfort a terénní schopnosti odpovídající standardům značky Jeep by mělo zajistit odpružení značky Fire-Link v kombinaci s pořádně širokými plášti CST Roly Poly o rozměrech 26 x 4,8 palce. O dostatečně rychlé zastavení se pak postarají hydraulické kotoučové brzdy.

Jeep bohužel nikde nezmiňuje cenu svého e-Bike, rychlý pohled na stránky QuietKat však prozrazuje výraznou podobnost s modelem Fat Tire Ridgerunner, který nabídne podobný rám, odpružení i rozměry kol. Fat Tire Ridgerunner je však osazen 1000 Wattovým elektromotorem, se kterým slibuje dojezd 25 mil (cca 40,3 km) bez asistence a až 50 mil (80,5 km) s asistencí – tedy při šlapání.

Cena modelu QuietKat Fat Tire Ridgerunner je však 5.999 dolarů, v přepočtu cca 136.500 Kč. Jeep e-Bike by sice mohl ušetřit na 750 Wattovém motoru, vzhledem k logu značky Jeep na rámu se však obáváme, že cena půjde spíš opačným směrem. Třeba nás ale automobilka v polovině roku překvapí.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme