Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep v Paříži 2008

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Relativně mladá modelová řada Jeepu má dnes tak široké portfolio jako ještě nikdy.

Francie je v posledních měsících sužována emisemi CO2 více než kterýkoli jiný stát EU, a tak přes popularitu Jeepu v této zemi nebyla prezentována žádná zásadní novinka.

Nové interiery pro Compass a Patriot

Nejnovější provedení vozů Jeep Compass a Jeep Patriot se zcela přepracovanými přístroji, středovým panelem i dveřními výplněmi měla v Paříži evropskou premiéru. Interiér inovovaných Jeepů zdobí decentní chromované obroučky, které lze vidět například na přístrojích, výdeších ventilace, v okolí řadící páky nebo na dveřích.

Nový středový panel je nyní praktičtější díky přidané odkládací schránce. Prostor mezi sedadly i dveřní výplně jsou vybaveny komfortními loketními opěrkami. Novinkou jsou také osvětlené držáky nápojů (budou dodávány později), které usnadní orientaci při jízdě v noci. Čalounění podlahy je namísto plastu provedené kobercem. Komfortní atmosféru i praktičnost zajišťují rozměrné vyjímatelné koberce pro přední i zadní sedadla. Ty spolu s novými tlumícími materiály v motorovém prostoru přispívají ke snížení hlučnosti obou modelů. Hlučnost snižují také úpravy na výfukovém potrubí. Nový interiér se dodává ve dvou barevných kombinacích: jednobarevné tmavé Dark Slate a dvoubarevné Dark Slate/Medium Pebble Beige.

Jeep Compass Overland

Speciální provedení modelu Compass dostalo označení Overland a má prozatím představovat pouze prototyp.

Jeep Compass byl společně se s modelem Patriot podroben lehké modernizaci, která se projevila především v interiérech obou vozů a má mít výrazný vliv také na zlepšení cestovního komfortu. Na pařížském autosalonu se na stánku automobilky Jeep představil modernizovaný Compass v provedení Overland, které má přispět k zvýšení zájmu zákazníků o tento model.

Změny provedené u verze Overland oproti sériovému Compassu jsou pouze kosmetického rázu. Na karoserii došlo pouze k použití nové mřížky na masce chladiče a na předním nárazníku, zatímco na bocích jsou nové stříbrné ochranné pásy. Do vyboulených nárazníků Jeepu Compass se nastěhovala osmnáctipalcová litá kola. V interiéru je použito kožené čalounění s logem Overland na opěradlech předních sedadel.

V případě sériové výroby tohoto provedení se nebudou odehrávat žádná překvapení ani pod kapotou a Compass dostane zážehový čtyřválec o objemu 2,4 l s výkonem 125 kW (168 k) nebo vznětový čtyřválec o objemu 2,0 l s výkonem 103 kW (140 k).

Jeep Patriot Back Country

Nové provedení modelu Patriot pod označením Back Country ukrývá úpravy od divize MOPAR.

Kdo se těší, že Patriot má nyní po zásahu divize MOPAR extrémní výkon, tak ten bude zklamán, protože v případě provedení Back Country se jedná především o kosmetické změny. Návštěvníky pařížského autosalonu má toto SUV zaujmout především svým zeleným lakem karoserie, osmnáctipalcovými litými koly, střešním nosičem, přídavnými světly na střeše nebo kosmetikou v podobě černého B sloupku. V interiéru je použito kožené čalounění s logem Back Country na opěradlech předních sedadel.

Prozatím není jisté zda bude toto provedení Patriotu uvedeno do sériové výroby.


Ondřej Láník
Diskuze (0)