Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Unlimited: čtyřdveřový model se prodává lépe než dvoudveřový

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Čtyřdveřové provedení Jeepu Wrangler pojmenované Unlimited se představilo v loňském roce a pro některé fanoušky představovalo podobnou ránu jako vodou chlazený šestiválec v zádi modelu 911 pro příznivce vzduchem chlazených Porsche.

Automobilka Jeep si ale rozhodně nemůže stěžovat na svůj krok nabídnout prodloužené provedení Wrangleru. Magazín Autoweek uvádí, že v závodě určeném pro výrobu Wranglerů, ležícím v Toledu ve státě Ohio, je denní kapacita výroby 600 vozů. Z nich je 82 procent ve čtyřdveřovém provedení Unlimited a zbývajících 18 procent představují dvoudveřové Wranglery. Dříve Chrysler uváděl, že výrobu bude opouštět 60 procent čtyřdveřových a 40 procent dvoudveřových vozů.

„Poptávka po čtyřdveřovém provedení se střechou hardtop je vyšší než jsme očekávali,“ říká Cynthia Sidoti, vedoucí výroby v závodě v Toledu pro Autoweek. V červnu Jeep prodal 10.952 Wranglerů obou verzí dohromady, což je nejlepší prodejní výsledek tohoto modelu za jeden měsíc.

Čtyřdveřový Wrangler je stejně jako dvoudveřový k dispozici ve verzi s pevnou i plátěnou střechou a v provedení pro modelový rok 2007 se k dealerům poprvé dostal v září loňského roku.

Od 23.července 2007 je v Toledu spuštěna výroba Wrangleru v provedení pro modelový rok 2008. Mezi novinky v nabídce modelu bude patřit nový žlutý lak karoserie pojmenovaný Detonator Yellow.

Test čtyřdveřového Jeepu Wrangler jsme zveřejnili v magazínu Test: Jeep Wrangler Rubicon Unlimited - Čest jménu offroad.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)