Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Unlimited Pickup: Přestavba slaví úspěch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Paket od divize Mopar, který je na severoamerickém trhu od letošního léta a umožňuje proměnit čtyřdveřový Jeep Wrangler Unlimited na dvoumístný pick-up, se setkal s neočekávaným zájmem ze strany zákazníků.

Mezi letošní novinky v nabídce doplňků od divize Mopar, spojované většinou se sportovními úpravami pro vozy značek Chrysler a Dodge, se v létě zařadil paket s označením JK-8, který umožňuje přestavbu čtyřdveřového Jeepu Wrangler Unlimited na dvoumístný pick-up.

Paket JK-8 svým označením i určením připomíná Jeep Scrambler CJ-8 z osmdesátých let a navazuje na tradici pick-upů značky Jeep. Ty byly součástí nabídky značky až do první poloviny devadesátých let. K nejpopulárnějším patřily modely Gladiator a Comanche.

Zájemci o nový pick-up značky Jeep si mohou přímo u severoamerických prodejců objednat Wrangler Unlimited s namontovaným paketem JK-8. Druhou možnost představuje objednávka samotného paketu a přestavba doma v garáži, která nemá zručnému kutilovi trvat déle než jeden víkend.

Mopar při uvedení paketu JK-8 předpokládal, že do konce roku prodá 200 až 300 sad na přestavbu. Zájem ze strany zákazníků je ve skutečnosti mnohem vyšší a produkce paketu byla navýšena na 400 kusů, přičemž někteří zájemci si budou muset na svou sadu počkat do ledna.

Zájem zákazníků o pick-up na základě Wrangleru se možná postará o nový pick-up značky Jeep, který by mohl být odvozen od příští generace Wrangleru. Vedení automobilky se k této staronové karosářské variantě v sériové produkci prozatím nevyjádřilo.

V rámci přestavby současného Wrangleru Unlimited na pick-up je nutné kromě střechy, zadního sedadla a zadní části ochranného rámu potřeba demontovat i druhý pár dveří.

Paket JK-8 obsahuje řadu dílů z laminátu. Ten je použit na přepážku za přední sedadla, nové vnější panely kryjící zadní blatníky a otvory po druhém páru dveří. Laminátová je i nová střecha. Z ocelového plechu je vnitřní obložení nově vzniklé ložné plochy. Ta je dlouhá 1270 mm a široká 1118 mm.

Paket JK-8 je dodáván ve stylové dřevěné bedně široké 2165 mm, dlouhé 1581 mm a vysoké 762 mm. Maloobchodní cena je stanovena na 5.499 amerických dolarů (zhruba 110.000,- Kč). Mopar na paket JK-8 poskytuje záruku na tři roky nebo 36.000 mil.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)