Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ještě jedno nové Mitsubishi: pick-up L200 S.U.T.

Ondřej Láník
Diskuze (66)
Mitsubishi Motors Corporation oficiálně poodhalila svůj nový vůz pick-up - L200 S.U.T.- který bude v Evropě uveden v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku. Světová premiéra není naplánována na frankfurtský, ale až na boloňský autosalon.

Velmi silnou pozici na evropském trhu pikapů chce Mitsubishi dále posilovat. Nástrojem bude nový pick-up L200 s přívlastkem SUT, což je zkratka z anglického Sports Utility Truck. Nový vůz L200, který bude vyrábět výhradně Mitsubishi Motors Thailand navazuje na svého předchůdce stejného jména, který se na starém konktinentě drží na pozici nejprodávanějšího vozu této kategorie.

Výrazně oblé tvary s designérskými prvky nové generace vozů Mitsubishi se měly odhalovat jen postupně, první špionážní snímky celého vozu však již tiskem proběhly. Nové tvary L200 SUT naznačily již také dakarské speciály.

Nový L200, který bude k dispozici jako Single Cab, Club Cab a 4-dveřový Double Cab, také přinese do třídy středních pick-upů vyšší uživatelský standard, díky modernímu stálému pohonu všech kol „Super Select 4-wheel drive system“, stabilizačnímu systému a nejmenšímu poloměru otáčení ve třídě. Rámová konstrukce karosérie je v případě tohoto vozu kombinována s nezávislým zavěšením předních kol a tuhou nápravou vzadu.

Nový Mitsubishi L200 bude v Evropě odhalen na autosalonu v Boloni, a to 1.prosince 2005.

Ondřej Láník
Diskuze (66)